Wie is Educator

Wie is Educator

Educator ontwikkelt en beheert innovatieve softwaretoepassingen die persoonlijk en flexibel onderwijs mogelijk maken en de basis leggen voor de digitale campus van de toekomst. Ons student informatie systeem wordt dagelijks gebruikt door duizenden studenten en medewerkers in het middelbaar , hoger en particulier onderwijs.

Daarnaast heeft Educator ook Kindkans ontwikkeld. Deze applicatie faciliteert voor het primair en voortgezet onderwijs het verdelen van middelen voor extra ondersteuning.

Educator is onderdeel van Breens Network, een Nederlands ict-collectief waar onderwijs en technologie samenkomen. Het collectief heeft als missie om met intuïtieve, toegankelijke en effectieve technologische innovaties vandaag al bij te dragen aan het onderwijs van morgen.

De individuele student voorop

Eén van de uitdagingen in het onderwijs is goed kunnen inspelen op behoeftes van de studenten. Veel onderwijsinstellingen werken aan personalisering en flexibilisering van hun onderwijs. Daarom is bij ons de individuele student het uitgangspunt.

Zo plannen Saxion Parttime School studenten zelf de inhoud en het tempo van hun studie. En hebben studenten van Landstede een persoonlijk samengesteld Individueel Leerplan. Om hun studenten allemaal effectief en efficiënt te begeleiden, hebben docenten en coaches in Educator altijd een actueel studentbeeld.

Aanpasbaar en wendbaar

Jouw onderwijsinstelling heeft eigen doelen, werkwijzen en processen. Hoewel er raakvlakken zijn met andere instellingen, is iedere onderwijsinstelling uniek. Door het gesprek aan te gaan, kunnen we het juist advies geven hoe Educator het beste ingezet kan worden. Door op deze manier samen te werken verzamelden we door de jaren heen veel verhalen van verschillende onderwijsinstellingen.

Door de hoge mate van configuratie in onze software kun je deze passend maken voor je onderwijs met eigen terminologie. Om het implementatieproces te verkorten werken we met standaarden en best practices. Zo kun je snel starten en van daaruit aanpassingen maken die nodig zijn. Na het voltooien van de implementatie krijgt jouw instelling Educator in eigen beheer. Daardoor staat functioneel beheer aan het roer wat betreft mogelijke veranderingen in de configuratie. Zo kun je inspelen op veranderingen in de toekomst.

Kennis delen en co-creatie

Vraagsturing, flexibilisering, formatief evalueren: Educator maakte al veel ontwikkelingen mee in het onderwijs. Gesprekken met onderwijsinstellingen die samenwerken met Educator tijdens al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat we een expert in onderwijsland zijn als het gaat om de digitale ondersteuning van onderwijsinstellingen. Onze kennis en ervaring met verschillende soorten onderwijs delen we via diverse blogs en downloads en evenementen.

Daarnaast faciliteren we ook contact tussen onderwijsinstellingen via gebruikersoverleggen, stuurgroepen en een Advisory Board. Niet alleen bespreken we onze software en de ontwikkeling ervan, maar ook de toekomst van het onderwijs en Educators plek daarin, zodat we samen met onze klanten onze software blijven doorontwikkelen.

Eenvoudig geïntegreerd met andere applicaties

Educator voelt zich goed thuis in een breder applicatielandschap (bv. portal, ELO, Microsoft 365). Bovendien kent Educator een groot aantal standaardkoppelingen met veelgebruikte applicaties zoals, SBB, Microsoft Teams, Blackboard en Sharepoint. Educator integreert bovendien naadloos binnen je applicatielandschap dankzij gebruik van het standaard protocol SAML2 en koppelingen met o.a. ADFS en SURFconext.

Educator is een cloudoplossing, ontwikkeld op basis van moderne en bewezen open source technologie. Educator werkt met alle moderne browsers volledig responsive en koppelt met behulp van moderne technieken. Lees meer over de onderliggende techniek.

Betrouwbaar en bereikbaar

Om betrouwbaarheid en kwaliteit te kunnen garanderen werkt Educator met standaard inrichtingen en best practices. Dat wil zeggen dat de software al gevalideerd is door ons en door onze klanten voordat je gaat werken met Educator.

Bovendien is onze SaaS-omgeving al sinds 2010 operationeel en vindt de hosting van al onze servers binnen Nederlandse grenzen plaats. Educator voldoet ook aan de ISO 9001 en ISO 27001 certificering. En is er wel een keer iets mis of is er onderhoud? Dan houden we je via status.educator.eu op de hoogte. Bellen met onze afdeling support bij een vraag of zorg kan natuurlijk ook.

Intuïtief en makkelijk in gebruik

Onze gebruikers ervaren onze software als eenvoudig en intuïtief. Bij de implementatie zorgen we ervoor dat we functioneel beheerders en kerngebruikers trainen in het inrichten en gebruiken van Educator. Daardoor zijn er na de implementatie altijd getrainde mensen die Educator aan anderen kunnen uitleggen.

Denk je na over samenwerken met Educator?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Of graag meer informatie zou willen ontvangen over wat samenwerken met Educator nog meer inhoudt. Met onderstaande knop ga je naar ons contactformulier. Daar kun je in een paar stappen je vraag stellen.