Video: Onderwijsinnovatie met de Praktijkroute bij Scalda

Studenten van Scalda kunnen er tegenwoordig voor kiezen om hun opleiding in de Praktijkroute te volgen. In de Praktijkroute staan de studenten vanaf dag 1 al in de praktijk en geven zij zelf hun opleiding vorm. Scalda maakte er een aantal filmpjes over om te laten zien hoe dat werkt:

Sharon (17) volgt de Praktijkroute Horeca en Toerisme

Arlène (19) volgt de Praktijkroute Manager Retail

Jules (23) volgt de Praktijkroute Medewerker Marketing & Communicatie

Educator ondersteunt de Praktijkroute van Scalda met een formatief volg- en leerplatform waarin de Leermeter centraal staat. Zo dient een door de student en praktijkopleider ingevulde Leermeter als input voor de driehoeksgesprekken waar Sharon het over heeft in de video. Ook heeft de student de flexibiliteit om zelf zijn eigen opleidingsprogramma vorm te geven. Dit kan mede doordat hij zijn onderwijs zelf inplant in Educator.

Inspiratie en Innovatie in het MBO

Direct een goed verhaal in uw postvak? De download Inspiratie & Innovatie in het MBO vertelt de verhalen van vier MBO-instellingen die elk hun eigen onderwijsinnovatie hebben vormgegeven. Thema’s als flexibilisering, formatief evalueren en gepersonaliseerd onderwijs komen allemaal voorbij.

Wij vinden het erg belangrijk dat de persoonsgegevens die u met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. In onze privacyverklaring lichten we toe hoe wij hiermee omgaan. Heeft u hier vragen over, stel ze dan gerust op ons contactformulier.