verslag van het online gebruikersoverleg

Verslag online Educator Gebruikersoverleg

Op 22 mei kwamen gebruikers van Educator online bijeen voor het halfjaarlijks Gebruikersoverleg. Het was waardevol om elkaar online te ontmoeten en samen inhoudelijke onderwerpen en vraagstukken te kunnen bespreken.
Tijdens het overleg zoomden onze experts Charlene Geertsema en Corjan van Amerongen in op diverse features en nieuwe mogelijkheden binnen Educator.  

Georganiseerde Activiteiten
Zo legde Charlene uit hoe je binnen Educator eenmalige of terugkerende onderwijsactiviteiten (altijd gekoppeld aan een catalogusitem) kunt aanbieden, ook voor een selecte groep of een maximaal aantal deelnemers. Na het aanmaken van een datasjabloon kan aan de voorkant het activiteit-sjabloon worden gekozen en ingevuld. Dit sjabloon bestaat uit een aantal basisvelden en sinds kort ook uit flex velden, bijv. voor declaratie of facturatie. De regie voor het inschrijven ligt bij de student. Een beheerder kan deelnemers toevoegen of verwijderen én volgen, o.a. door inzicht in de (optioneel) ingevulde leervragen. Wil je veel activiteiten tegelijk invoeren? Dan is import middels een .csv-bestand mogelijk. 
Gebruikers gaven aan dat:

Georganiseerde Activiteiten “werkt prettig” en “studenten vinden het overzichtelijk”

Webhooks
Met Webhooks wordt er bij een wijziging van gegevens in Educator, zoals Resultaten of Studieplan, automatisch een signaal verzonden naar gekoppelde applicaties. Alleen de wijziging wordt gemeld, niet de inhoud ervan. Webhooks is een aanvulling op API’s. Het is een functionaliteit die we de afgelopen tijd verder hebben ontwikkeld om een efficiëntere datastroom tussen Educator, integraties en gekoppelde applicaties te realiseren. 

Curriculuminvoer
Vervolgens liet Corjan zien hoe je makkelijk inzicht krijgt in de “onderwijsboom” van waaruit uiteindelijk de verschillende modules worden aangeboden binnen het curriculum.  Richard Wevers, Functioneel Beheerder bij Firda (ontstaan uit een fusie tussen Friesland College & ROC Friese Poort), legde uit waarom zij voor Educator gekozen hebben en welke voordelen zij ervaren. Richard liet zien welke vaak nog onbekende features het veelgebruikte scherm Curriculuminvoer biedt, zoals inzicht in de structuur van het examenplan en het direct bekijken van de inhoud van de examenmap. Bij Firda ervaart men de applicatie als heel overzichtelijk. Degene die aan het onderwijsplan werken kunnen snel kijken of alles klopt. 

Daarna demonstreerde Corjan de nieuwe features in het Curriculumscherm, zoals: 

  • De mogelijkheid om de startpunten naar belangrijke datasjablonen direct naar voren te halen in het scherm curriculuminvoer.
  • Sneller zoeken door te filteren op een bepaald curriculum.
  • Inzien van de hiërarchie door te klikken op het structuur- of hiërarchie-icoontje.
    Dit geeft ook direct inzicht in welke modules onder welk curriculum vallen.
  • Direct nieuwe (of bestaande) modules toevoegen in het curriculumscherm, zonder dat je daarvoor eerst naar het catalogusscherm gaat.  

En tenslotte liet Corjan zien hoe je in Hiërarchische startpunten & Filters snel overzicht en inzicht kunt krijgen en op welke manieren je handig en snel kunt zoeken en doorklikken. 

We kijken terug op een waardevolle sessie waarin naast inhoudelijke onderwerpen ook ruimte was voor online ontmoeting en gesprek.
Dank aan Richard voor zijn waardevolle bijdrage aan dit overleg en dank aan de aanwezige gebruikers voor hun deelname en input.

Wens je meer informatie over deze applicaties? Neem gerust dan gerust contact met ons op.

Related Posts