UNESCO-IHE kiest voor Educator

UNESCO-IHE kiest voor Educator

UNESCO-IHE heeft Educator gekozen ter ondersteuning van haar bedrijfsvoering rondom onderwijsprocessen. Hierbij heeft UNESCO-IHE gekozen voor ondersteuning met bewezen en standaard software.

Besluitvorming volgt na een uitgebreide testperiode. In een Proof of Concept (POC) is Educator volledig ingericht naar de situatie van UNESCO-IHE. Daarbij is vanuit diverse perspectieven Educator met een groot aantal betrokkenen uitgebreid bekeken en in alle opzichten positief beoordeeld. UNESCO-IHE zal Educator gaan inzetten ter ondersteuning van onder andere curriculum management, enrollment, testing, grading and graduation. Dit geldt voor al haar onderwijstypen, waaronder PhD, MsC en meer kortdurende trajecten (GPDP en Short Courses).

Er is voor Educator gekozen, omdat dit pakket als beste uit de bus is gekomen aan de hand van het programma van eisen en de demonstraties. “Het programma scoorde hoog als het gaat om de ondersteuning van de verschillende processen en biedt ons met een haar standaard pakket veel functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid voor zowel studenten als docenten”, vertelt Jeroen Snijders, projectmanager van het selectie- en implementatietraject. “Educator biedt ons bovendien in haar architectuur veel flexibiliteit om te kunnen mee bewegen met allerlei ontwikkelingen die voor onze organisatie relevant zijn. Een toekomstvaste oplossing dus.”

Erwin Ploeger, Head of Educational buro: “Met Educator beschikt UNESCO-IHE straks over een product dat de kwaliteiten bezit van een op-maat systeem en waarmee de geheel eigen modulaire onderwijsconcepten en internationale uitwisselingsprogramma’s adequaat geadministreerd zullen worden. ”

Over UNESCO-IHE

UNESCO-IHE is een opleidings- en onderzoeksinstituut in Delft dat zich volledig richt op mondiale watervraagstukken. Het instituut is actief op het gebied van onderzoek, onderwijs en capaciteitsopbouw met als doel het versterken van kennis over duurzaam en integraal waterbeheer, voornamelijk in ontwikkelingslanden en landen in transitie. Jaarlijks nemen enkele honderden waterprofessionals deel aan diverse programma’s op master en doctoraal niveau. Sinds 1957 heeft het instituut een netwerk opgebouwd van ruim 14.500 alumni uit meer dan 160 landen. Het overgrote deel keert na de studie terug naar eigen land om een bijdrage te leveren aan oplossingen voor waterproblemen.

UNESCO-IHE is inhoudelijk gelieerd aan UNESCO en wordt deels gefinancierd door de Nederlandse overheid, die het instituut ziet als één van de instrumenten om de Nederlandse watersector te verbinden met internationale regio’s waar behoefte is aan nieuwe oplossingen op het gebied van water. Overige beurzen voor studenten worden betaald door de Wereldbank, de Europese Unie, de Bill & Melinda Gates Foundation, Rotary International en andere sponsors.

www.unesco-ihe.org

Over Educator

Educator levert software oplossingen aan het onderwijs. Educator draagt daarmee bij aan goed georganiseerd onderwijs, in een effectieve begeleiding en vergroot de mogelijkheid voor persoonlijk onderwijs. Educator levert onder andere het volg- en leerplatform Educator, de Herontwerptool en Kindkans.

Met het volg- en leerplatform biedt Educator al bijna 10 jaar ondersteuning aan een groot aantal onderwijslogistieke processen als het gaat om het ontwikkelen, volgen en begeleiden van studenten.

Dennis van Oeveren

Dennis werkt al ruim 25 jaar in het onderwijsveld met name op de vlakken onderwijslogistiek en de toepassing van techniek bij onderwijsprocessen. Dennis vervult binnen Educator de rol van consultant onderwijsinnovatie.​​​​​​​

More Posts - LinkedIn

Related Posts