TCMA live met Student Informatiesysteem van Educator

TCMA live met Student Informatiesysteem van Educator

Begin 2018 heeft TCMA Nederland, Traditional Chinese Medicine Academie, gekozen om met Educator een Student informatiesysteem (SIS) te implementeren (aanmeld- en inschrijfmodule, volg- en leerplatform en ELO).  Na een uitgebreid selectietraject heeft TCMA gekozen voor Educator.
We spreken hierover met Marijke Pfeiffer, dagelijks bestuurslid van TCMA en nauw betrokken bij dit project.

Educator SIS en ELO vervangt onder andere ELO Blackboard

“Wij waren op zoek naar een programma waarin wij onze opleiding nog strakker konden vormgeven en de prestaties van de studenten konden volgen. Ook zochten we naar een oplossing waarin we onze creativiteit kwijt kunnen. De studenten krijgen van hun docenten naast de syllabus en PowerPoint presentatie ook vaak links naar filmpjes of andere informatie. Dit wilden we op een overzichtelijke manier inzichtelijk maken. Onze huidige ELO, Blackboard, voldeed daar niet langer aan.”

Een eenvoudig en volwassen SIS en ELO met professionele ondersteuning

“We hebben – na uitvoerig marktonderzoek – gekozen voor Educator, omdat dit programma het meest tegemoet komt aan onze wens om de inhoud zelf vorm te geven. Doordat het simpel is om als docent zelf bij de studiegegevens te kunnen en input te leveren, wordt het secretariaat behoorlijk ontlast en kan het zich met andere urgente taken bezig houden. Educator faciliteert en ondersteunt op deze manier de professionalisering van onze opleiding.

Wij zijn een wat kleinere opleiding. Educator heeft hiervoor een passend aanbod gedaan dat past bij de schaal van onze opleiding. We hebben de basisinrichting als uitgangspunt genomen om op deze manier ook de implementatiekosten tot een minimum te kunnen beperken. Deze basisinrichting sluit prima aan bij onze wensen.

In samenspraak hebben we een mooi functioneel SIS samengesteld en de begeleiding van Educator bij elke stap was professioneel en ondersteunend. Wij zijn erg blij met Educator!”

Compleet met aanmeld- en inschrijfmodule

“De afgelopen maanden hebben wij, samen met consultants van Educator  de nieuwe omgeving neergezet. Het moment van live gaan is nu zover. Eind oktober gaan we de nieuwe aanmeld- en inschrijfmodule van Educator in gebruik nemen. Hiermee wordt een digitale aanmelding via onze website direct verwerkt in Educator en daar afgehandeld.”

Over TCMA

De “Traditional Chinese Medicine” Academie in Amsterdam biedt opleidingen op hbo-niveau op het gebied van Chinese Geneeskunde en Acupunctuur. Dit doen zij met een team van ervaren en enthousiaste docenten die allen dezelfde passie delen voor dit vak. Meer informatie vindt u op TCMA.

Dennis van Oeveren

Dennis werkt al ruim 25 jaar in het onderwijsveld met name op de vlakken onderwijslogistiek en de toepassing van techniek bij onderwijsprocessen. Dennis vervult binnen Educator de rol van consultant onderwijsinnovatie.​​​​​​​

More Posts - LinkedIn

Related Posts