Summa College aan de slag met de Herontwerptool

Summa College aan de slag met de Herontwerptool

Naar aanleiding van een zorgvuldig selectietraject heeft het Summa College besloten met de Herontwerptool aan de slag te gaan ter ondersteuning van het ontwerpproces van teams.

Waarom de Herontwerptool?

Marjan Emck, Onderwijskundig adviseur van het Summa College: “Als teams van het Summa College zijn we op zoek gegaan naar een gebruiksvriendelijk instrument ter ondersteuning van het ontwerpen van onderwijs en examinering. Binnen het Summa College zijn teams in de lead. Zij besluiten zelf hoe ze ondersteund willen worden. Tijdens het selectietraject hebben we uitgebreid naar diverse instrumenten gekeken. We kiezen voor de Herontwerptool vanwege het gebruikersgemak voor teams en de heldere visuele weergave, het is een mooie tool om de discussie over curriculumontwerp binnen de teams te ondersteunen. De tool geeft snel inzicht in de kwaliteit van het ontwerp als het gaat om bestede tijd, de dekking van het kwalificatiedossier, de keuzedelen en de referentiekaders.”

Over de Herontwerptool

De Herontwerptool is een online instrument dat ontwikkelteams in staat stelt geweldige & goed samenhangende opleidingsprogramma’s te ontwerpen, snel hun opleidingsprogramma’s te analyseren en deze te delen en te publiceren. Meer informatie vindt u op www.herontwerptool.nl

Over Summa College

Het Summa College bestaat uit 22 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Eindhoven. Deze branchegerichte scholen verzorgen meer dan 250 beroepsopleidingen in verschillende leerwegen en op verschillende niveaus. Op Het Summa College volgen zo’n 17000 studenten onderwijs.

Dennis van Oeveren

Dennis werkt al ruim 25 jaar in het onderwijsveld met name op de vlakken onderwijslogistiek en de toepassing van techniek bij onderwijsprocessen. Dennis vervult binnen Educator de rol van consultant onderwijsinnovatie.​​​​​​​

More Posts - LinkedIn

Related Posts