Tijdbesparend, uniform
en op 1 plek: Online!

De Educator Studiegids

Presentatie

7 Praktijkvoorbeelden van een Studiegids

Lees hoe onder andere Friesland College, Landstede en ROC A12 binnen één uur tijd een online Studiegids ontwikkelen.

Webinar

Het online opstellen van Studiegidsen

Kijk onze meest recente webinar terug waarin we live meekijken in een Studiegids en deze online aangemaakt wordt.

Online, uniform en tijdbesparend

De Educator Studiegids is een online instrument om uw studiegids en Onderwijs- en Examenregeling (OER) vast te leggen en te presenteren aan studenten. U krijgt de kwaliteit van standaard software met de insteek van een maatwerk oplossing. De software is aan te passen op de visuele en tekstuele vormgeving van uw organisatie en vormt bovendien een integraal onderdeel van uw applicatielandschap.

Geen dubbel werk meer: Ieder zijn ding

Teksten voor de studiegids worden centraal opgesteld, per locatie, sector of domein en per opleiding. In Educator schrijft elke verantwoordelijke zijn eigen teksten. Alle teksten komen samen in de juiste studiegids. Een foutje of wijziging achteraf? Komt de Minister met een wijziging? Wijzigingen kunt u op één plaats doorvoeren en ze worden direct in alle gidsen verwerkt!

Zicht op voortgang en kwaliteit

Krijg eenvoudig inzicht in de voortgang van de totstandkoming van de studiegidsen voor uw opleidingen. Met een druk op de knop weet u welke gidsen nog aandacht behoeven. De ingebouwde workflow ondersteuning t.b.v. van het vaststellingsproces helpt daarbij. Door de uniforme opzet heeft u snel inzicht in de kwaliteit van de aangemaakte gidsen. Bovendien is knip-en-plak werk beperkt doordat teksten worden hergebruikt.

In deze video demonstreren we de Studiegidsen van Helicon Opleidingen, ROC A12 en Landstede.

Ook wel bekend als…

Opleidingsgids, studiewijzer, ST-OER, Onderwijs- en Examenregeling (OER)

In de praktijk bestaan er verschillende benamingen voor wat wij de studiegids noemen. Met Educator zijn onderwijsinstellingen in staat om opleidingsinformatie te combineren met centrale, sector- of domeinspecifieke informatie.

De Educator Studiegids iets voor u?

Wanneer u zich herkent in onderstaande punten, is het zeker de moeite waard om u verder in de Educator Studiegids te verdiepen:

 • Een groot aantal mensen binnen uw onderwijsorganisatie is betrokken bij de totstandkoming van de studiegidsen.
 • Er wordt veel gebruik gemaakt van Office (Excel, Word) documenten. Knip-en-plak werk kost veel tijd. Er zijn tal van versies in omloop en centraal vastgestelde teksten worden verkeerd aangepast, wat o.a. risico’s met zich meebrengt met betrekking tot de juridische status van de studiegidsen.
 • Het eigenaarschap van de verzameling van teksten ligt op verschillende plekken in uw organisatie. Er zijn centraal geschreven teksten, teksten specifiek voor een locatie, domein of sector en opleiding.
 • De totstandkoming van de studiegidsen kost uw organisatie veel tijd.
 • Regelmatig krijgt u te maken met wijzigingen achteraf en gedurende het proces van de totstandkoming, die vervolgens in alle gidsen moeten worden aangepast. Bijvoorbeeld wijzigingen vanwege herziene wettelijke kaders.
 • Binnen uw organisatie bestaat een brede diversiteit in opzet en vormgeving, terwijl u juist uniformiteit wenst.

Hieronder vindt u 7 voorbeelden van Educator Studiegidsen die u laten zien hoe het ook kan!

Online toegang via uw portal, ELO of SIS

De Educator Studiegids is eenvoudig te integreren binnen uw applicatielandschap. U ontsluit hem eenvoudig op de centrale plek voor uw studenten zoals uw portal, ELO of SIS. Of via het Educator Studentinformatiesysteem zelf natuurlijk. De student krijgt automatisch de juiste studiegids te zien.

Zo ontsluit ROC A12 hun st’OER (Studiegids en Onderwijs- en examenregeling of OER) via het Office 365 portaal. De juiste crebo / leerweg / cohort wordt meegegeven zodat de student direct de juiste st’OER ziet voor zijn opleiding.

Moderne technologie

Educator is een cloudoplossing, ontwikkeld op basis van moderne en bewezen open source technologie. Educator werkt met alle moderne browsers volledig responsive en koppelt met behulp van moderne technieken. Lees meer over de onderliggende techniek of download de whitepaper.

In minder dan een uur een studiegids vastgelegd?

Een ROC stelde als doel dat een st’oer verantwoordelijke in minder dan een uur een studiegids moest kunnen vastleggen per opleiding. Dat doel werd bij de realisatie behaald.

Met Educator bespaart u tijd. Dat komt door generieke teksten die u maar een keer hoeft te schrijven. Ook is er geen knip-en-plak werk meer nodig. Wijzigingen doorvoeren gaat gemakkelijk online.

Hoeveel tijd bent u kwijt aan het opzoeken van juiste versies, het opmaken en  knip- en plakwerk? En hoeveel tijd zou u kunnen besparen? Bereken het met uw eigen businesscase:

imac Slider
 • App Slide

Eén bron voor uw Examenplan (MBO)

Examenplannen vastleggen? Dat doet u ook in Educator. Dat is handig, want daarmee kunt u de examenplannen ook als onderdeel van de studiegids presenteren. Én heeft u een basis waarmee u een resultaatstructuur en productregels aanmaakt voor het studentinformatiesysteem Eduarte.

Wendbaar en eenvoudig uitbreidbaar

Educator kenmerkt zich als modulair en bovendien als in hoge mate aanpasbaar en uitbreidbaar. Daarmee bent u wendbaar ten opzichte van toekomstige veranderingen en kunt u eenvoudig wensen faciliteren, zoals:

 • Het vastleggen van schoolkosten (MBO)
 • Het vastleggen van keuzedelen (MBO)
 • Het ontwerpen van onderwijs met de Herontwerptool
browser Slider
 • App Slide

Onderwijsorganisaties met de Educator Studiegids

Educator is volwassen en bewezen en wordt dagelijks door duizenden studenten en medewerkers van onder andere onderstaande onderwijsinstellingen gebruikt. Educator wordt ingezet in het voortgezet, middelbaar, hoger en particulier onderwijs.

macbook Slider
 • App Slide
 • App Slide
 • App Slide
 • App Slide

Blogs over de Studiegids