Clicky

 

 

 

 

Educator Studiegids:

Online, uniform
en tijdbesparend!
Download 4 praktijkvoorbeelden

De Studiegids: online, uniform en tijdbesparend!

De Educator studiegids is een online instrument om uw studiegids en Onderwijs- en ExamenReglement (OER) vast te leggen en te presenteren aan studenten.
Met de kwaliteit van standaard software, maar de insteek van een maatwerk oplossing: uw visuele vormgeving en aangepast op uw tekstuele vormgeving. En bovendien integraal onderdeel van uw applicatielandschap.

macbook Slider
  • App Slide

Gerealiseerde studiegidsen met Educator

Actuele blogs over deze toepassing

Ook wel bekend als: Opleidingsgids, studiewijzer, studiegids, ST-OER, onderwijs- en examenreglement (OER)

In de praktijk zijn verschillende benamingen voor min of meer hetzelfde zoals: opleidingsgids, studiewijzer en studiegids, onderwijs- en examenreglement (OER).
Met de Educator Studiegids zijn onderwijsinstellingen in staat om opleidingsinformatie te combineren met centrale, sector of domeinspecifieke informatie te combineren. Voor de leesbaarheid gebruiken we in het vervolg de benaming studiegids.

De moeite waard voor u?

De Educator studiegids is zeker de moeite waard om te bekijken, wanneer u zich herkent in één van onderstaande punten:

  • Een groot aantal mensen binnen uw onderwijsorganisatie is betrokken bij de totstandkoming van de studiegidsen.
  • Er wordt veel gebruik gemaakt van Office (Excel, Word) documenten in de totstandkoming van de studiegidsen. Knip- en plakwerk kost veel tijd. Er zijn tal van versies in omloop en centraal vastgestelde teksten worden verkeerd aangepast, wat o.a. risico’s met zich meebrengt met betrekking tot de juridische status van de studiegidsen.
  • Uw huidige studiegidsen is een verzameling van teksten waarvan het eigenaarschap op verschillende plekken in uw organisatie ligt. Er zijn centraal geschreven teksten, teksten specifiek voor een locatie, domein of sector en opleiding.
  • De totstandkoming van de studiegidsen kost uw organisatie veel tijd.
  • Regelmatig krijgt u te maken met wijzigingen achteraf en gedurende het proces van de totstandkoming, die vervolgens in alle studiegidsen moeten worden aangepast. Bijvoorbeeld wijzigingen vanwege herziene wettelijke kaders.
  • Binnen uw organisatie worden studiegidsen in een brede diversiteit in opzet en vormgeving aangeboden, terwijl u juist uniformiteit wenst.

In minder dan een uur een studiegids / OER vastgelegd?

Hoeveel tijd is een opleidingscoördinator in uw organisatie kwijt aan het schrijven van een studiegids voor een opleiding?
Met de Educator Studiegids bespaart u tijd! Generieke teksten hoeft u maar één keer te vast te leggen. Hierdoor is er geen knip- en plakwerk meer nodig. Wijzigingen in de studiegidsen kunnen eenvoudig worden doorgevoerd. Ook kunt u het onderwijs- en examenplan (OER) dat is vastgelegd in ontwerpen uit de Herontwerptool, weergeven in de studiegidsen.

Een ROC stelde als doel dat een st’oer verantwoordelijke in minder dan een uur een studiegids / OER moest kunnen vastleggen per opleiding. Dat doel werd bij de realisatie behaald.
Wat is uw doel? En hoelang zijn de daarvoor verantwoordelijke coördinatoren bezig met het vastleggen van hun studiegids en OER? Hoeveel tijd gaat verloren met opzoeken van juiste versies, het opmaken of het knippen en plakken?

imac Slider
  • App Slide

Geen dubbel werk meer: ieder z’n ding!

Een studiegids is een verzameling teksten. Teksten die centraal worden opgesteld, per locatie, sector of domein en per opleiding. Met de Educator Studiegids schrijft elke verantwoordelijke zijn teksten. De Educator Studiegids brengt de teksten samen in de juiste studiegids.
Een foutje of wijziging achteraf? Komt de Minister met een wijziging? Met de Educator studiegids kunt u deze wijziging op één plaats doorvoeren. Dit wordt direct in alle studiegidsen verwerkt!

st'OER van ROC A12

Zicht op voortgang en kwaliteit!

Met de Educator Studiegids krijgt u eenvoudig inzicht in de voortgang van de totstandkoming van studiegidsen voor de door u aangeboden opleidingen.
Met een druk op de knop weet u welke studiegidsen nog aandacht behoeven.
De ingebouwde workflow ondersteuning t.b.v. van het vaststellingsproces helpt daarbij.

Door de uniforme opzet heeft u snel inzicht in de kwaliteit van de aangemaakte gidsen. Bovendien is knip en plak werk beperkt doordat teksten worden hergebruikt.

Eenvoudig online toegang voor student en docent via bestaande portal, ELO of SIS

De Educator Studiegids is eenvoudig te integreren binnen uw applicatielandschap. U ontsluit de Educator Studiegids eenvoudig op de centrale plek voor uw studenten zoals portal, ELO, SIS of via het Educator Volg- en Leerplatform zelf natuurlijk. Educator zorgt er bovendien automatisch voor dat de student de juiste studiegids te zien krijgt.

Zo ontsluit ROC A12 de st’OER (Studiegids en Onderwijs- en examenregeling of OER) via het Office 365 portaal. De juiste crebo / leerweg / cohort wordt meegegeven zodat de student direct de juiste st’OER ziet voor zijn opleiding.

Inzetbaar als standalone app

De Educator studiegids is als standalone app beschikbaar.
Zo zet Helicon Opleidingen de studiegids in naast het gebruik van Eduarte en portal functionaliteit.
De Educator studiegids is onderdeel van het Educator platform en daarmee bovendien sluit naadloos aan bij andere Educator toepassingen zoals de Herontwerptool, Onderwijscatalogus en Volg- en leerplatform.

Demonstratie?