Studiegids/OER maken

Kost het maken van een studiewijzer of studiegids veel tijd binnen uw organisatie? Bekijk onze online oplossing waarbij u centraal de studiegids / Onderwijs- en Examenregeling (OER) voor uw onderwijs maakt. Geen dubbel werk meer, goed zicht op de voortgang en de kwaliteit en volop mogelijkheden om een aantrekkelijke studiegids samen te stellen met o.a. video’s. Vraag onderstaande download aan en bekijk 7 praktijkvoorbeelden van een online Studiegids of bekijk de laatste webinar over het online opstellen van Studiegidsen.

online studiegids

Presentatie: 7 praktijkvoorbeelden van een online Studiegids

  • Een kijkje in de keuken van andere onderwijsinstellingen
  • Geïllustreerd aan de hand van diverse schermvoorbeelden
  • Verrijkt met handige tips

Webinar: het opstellen van online Studiegidsen

  • We zoomen in op het proces en de achterliggende werkwijze
  • We laten voorbeelden uit de praktijk zien
  • U ziet hoe u een studiegids kunt aanmaken en beheren

 

In 60 minuten krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden van online Studiegidsen, mede door de schermvoorbeelden van andere onderwijsinstellingen. Via onderstaande button kunt u zich aanmelden en direct het meest recente webinar terugkijken. Liever live kijken zodat u ook vragen kan stellen? Kijk dan wanneer onze eerstvolgende webinar is.

Bespaar tijd met een online studiegids

Door uw studiegids online vast te leggen binnen onze software voorkomt u veel dubbel werk bij het opstellen van studiegidsen. Doordat de inhoud van de studiegids centraal wordt opgesteld bent u altijd in de laatste versie aan het werk. Daarnaast kunt u een foutje of wijziging achteraf eenvoudig op één plaats doorvoeren en het wordt direct in alle studiegidsen verwerkt. Bovendien voorkomt u veel onnodig knip- en plakwerk doordat teksten eenvoudig worden hergebruikt. Benieuwd hoeveel tijd en geld u kunt besparen? Download de Businesscase Studiegids en vul het bestand in voor uw onderwijsinstelling.

Goed zicht op voortgang en kwaliteit

Met de software van Educator is eenvoudig de voortgang van de Studiegidsen te zien in een centraal overzicht. Daarnaast heeft u door de uniforme opzet direct inzicht in de kwaliteit van de gemaakte studiegidsen. Een ingebouwde workflow (vaststellingsproces) helpt bij het houden van regie op de publicaties van alle Studiegidsen. In deze korte video is het resultaat van drie vastgestelde Studiegidsen te zien.

Maak je online studiegids aantrekkelijk voor studenten

Omdat de studiegids een online instrument is kunt u eenvoudig tekst verrijken met afbeeldingen en natuurlijk video’s. Studenten kijken nou eenmaal liever een kort filmpje dan dat ze een hele tekst lezen. De software is bovendien aan te passen op de huisstijl van uw onderwijsorganisatie. Lees in deze blog hoe u een studiegids maakt die wél bekeken wordt.

Examenplan vastleggen

Voor MBO-instellingen is het interessant om het examenplan vast te leggen in Educator, want hiermee kunnen de toets structuren in uw studentinformatiesysteem eenvoudig worden aangemaakt. Bovendien kunt u op deze manier het examenplan presenteren in uw Studiegids. In deze blog leest u hoe ROC Ter AA dit doet met behulp van een koppeling met Eduarte. Bekijk deze video hoe ROC Friese Poort de examenplannen heeft vastgelegd in Educator.