Video: Hoe maakt Educator’s SIS studeren in eigen tempo mogelijk?

Het was 2005 toen Educator begon met wat we nu, 15 jaar later, nog steeds mogen doen: software toepassingen ontwikkelen die onderwijs ondersteunen. In die tijd, waarin vraagsturing centraal stond in het onderwijs, gingen we een samenwerking met Hogeschool Windesheim aan. We maakten mogelijk dat een Windesheim student met de Onderwijscatalogus en de Portfolio functionaliteit zelf een keuze kon maken en zijn Persoonlijk Activiteiten Plan kon samenstellen. 

Vanuit die context ontstond de basis van wat Educator vandaag de dag is. We ontwikkelden door naar een online omgeving waarin studenten tegenwoordig hun leerroute zelf samenstellen inclusief studeren in eigen tempo.

Studeren in eigen tempo in beeld

In 2020 nam Educator de uitdaging van Surf aan omdat we graag laten zien hoe studenten door Educator’s Studentinformatiesysteem kunnen studeren in eigen tempo. Het Educator SIS maakt onderwijsflexibilisering op meerdere manieren mogelijk, waaronder met tempodifferentiatie. Bekijk deze video om te zien hoe dat gerealiseerd wordt bij Saxion Parttime School!

Meer lezen over het flexibele deeltijdonderwijs van Saxion Parttime School? Download dan het praktijkverhaal dat ook op deze pagina staat! Daarin is Marianne van Oene (medewerker Saxion Parttime School) aan het woord om u te vertellen over dit thema.

Wilt u samen met ons ideeën uitwisselen over de mogelijkheden voor flexibel onderwijs in uw onderwijsinstelling? Neem contact met ons op, want wij denken graag met u mee!

Flexibel deeltijdonderwijs bij Saxion

Lees in deze praktijkcase hoe Saxion Parttime School flexibel onderwijs vormgeeft en de student laat kiezen.