Iedere student
Een individueel
studieplan

Met het Educator SIS

Praktijkcase

Flexibel deeltijdonderwijs bij Saxion

Ontdek in deze praktijkcase hoe Saxion Parttime School flexibel onderwijs vormgeeft met behulp van het planbord en hoe studenten zelf modules kunnen inplannen.

Whitepaper

Het SIS als backbone van de flexibele belofte

Vraag de whitepaper aan en ontdek waaraan een studentinformatiesysteem moet voldoen om op een goede manier flexibel onderwijs te faciliteren.

Volg en begeleid de student passend bij uw onderwijs

Leg studievoortgang van studenten of leerlingen vast met het Studentinformatiesysteem. Op de manier zoals past bij uw onderwijs: formatieve en/of summatieve resultaten met behulp van woord-oordelen of cijfers of aan de hand van competenties of werkprocessen (uit het beroepsbeeld of kwalificatiedossier).

Personaliseren naar
behoefte

U speelt in op leerstijl, persoonlijke voorkeur of achtergrond van studenten. Elke student heeft een eigen studieplan. Met de variatie die het onderwijs daarin kent als uitgangspunt: van groepsonderwijs tot onderwijs op maat.
Het SIS / Volg- en leerplatform is volledig in te richten naar uw onderwijsmodel, uw woordgebruik en uw metadatering.

Integraal en actueel studentbeeld

Met Educator hebben onderwijsprofessionals – eerste lijn of tweede lijn – in een handomdraai een integraal en actueel studentbeeld. Dit stelt hen in staat om studenten op basis van eenduidige informatie te begeleiden en te sturen op studierendement of om uitval te voorkomen. Voortgang eenvoudig inzichtelijk voor student, begeleider en andere betrokkenen. Eenduidige informatie voor iedereen.

Waar bent u naar op zoek?

U zoekt een digitaal portfolio, leerlingvolgsysteem, een volg- en leerplatform, studentvolgsysteem of studentinformatiesysteem?

Ons antwoord: Educator! De ervaring leert dat verschillende termen worden gebruikt voor wat wij bieden. Niet altijd even duidelijk. We komen graag met u in gesprek om samen te bepalen of Educator aansluit bij uw onderwijsconcept en behoefte!

Portfolio in het Student Informatie Systeem in Educator

Portfolio: voor feedback en bewijsmaterialen

Educator biedt elke student een portfolio. Dat geeft de student de mogelijkheid feedback te vragen op verslagen en werkstukken, of bewijsmaterialen in te leveren voor onderwijsactiviteiten. Bouw samen met de student, voor de student, beoordelaar of begeleider aan een dossier met werk-documenten, reflecties en/of ingeleverde bewijsstukken gerelateerd aan de onderwijs-activiteiten. Het Studentinformatiesysteem van Educator is volledig geïntegreerd met online cloud oplossingen zoals Google Drive, Gmail, OneDrive, Facebook, en Dropbox.

Student Informatie Systeem & ELO met Educator

De kracht van de TCM Academie ligt in haar aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. In Educator vond de academie een studentinformatiesysteem dat bij hen past. Het SIS helpt de TCM Academie om haar studenten van aanmelding tot diplomering goed te volgen. Ook gebruikt de academie Educator als elektronische leeromgeving (ELO). U leest erover in onderstaande blog!

Educator Student Informatie Systeem

Studentinformatiesysteem volledig geïntegreerd met uw omgeving

Educator voelt zich goed thuis in een breder applicatielandschap en werkt uitstekend samen met andere applicaties. Bovendien kent Educator een groot aantal standaardkoppelingen met andere applicaties die worden gebruikt in het onderwijs zoals Edurep, SBB (kwalificatiedossiers), TOA, Microsoft Teams, Blackboard en Sharepoint. Educator integreert bovendien naadloos binnen uw applicatielandschap dankzij gebruik van het standaard protocol SAML2 en koppelingen met o.a. ADFS en SURFconext.

Moderne technologie

Educator is een cloudoplossing, ontwikkeld op basis van moderne en bewezen open source technologie. Educator werkt met alle moderne browsers volledig responsive en koppelt met behulp van moderne technieken. Lees meer over de onderliggende techniek of download de whitepaper.

Nog veel meer…

…koppelingen, functies en toepassingen waarin Educator u ondersteunt

Samen met klanten en gebruikers heeft Educator de afgelopen jaren functies ontwikkeld die veelvuldig worden gebruikt in de onderwijspraktijk:

 • Getuigschriftenproductie
 • Volledig geïntegreerde Onderwijscatalogus
 • Leermeter

 • Studieadvies / Decanaat
 • Inleverfunctie van bewijsstukken door student of beoordelaar
 • Studiegids

 • Planbord
 • Stage / BPV
 • Intekenen op o.a. onderwijs, minoren, tentamens, examens of keuzedelen

Klanten met een Educator SIS / Volg- en leerplatform

Educator is volwassen en bewezen en wordt dagelijks door duizenden studenten en medewerkers van onder andere onderstaande onderwijsinstellingen gebruikt. Educator wordt ingezet in het middelbaar, hoger en particulier onderwijs.

macbook Slider
 • App Slide
 • App Slide

Blogs over het SIS