Op expeditie met Floris – De studentreis ondersteund met het Educator SIS, Volg- en leerplatform

Mee op reis met student Floris. Op de E-day 2018 ging een groep met collega Jacob Maljaars ‘op expeditie’. De expeditie gaf en geeft een indruk hoe een student journey verloopt, van aanmelding tot diplomering. Ook geeft de expeditie aan hoe Educator daarbij ondersteunt. Daarbij gaat het om het Educator Volg- leerplatform, aangevuld met de Kernregistratie functionaliteit (ook wel SIS functionaliteit) die begin dit 2018 is geïntroduceerd en inmiddels wordt geïmplementeerd bij zowel C-LiON en TCM Academie.

Wat ons betreft is deze presentatie heel goed bruikbaar als eerste en globale introductie binnen uw onderwijsinstelling en/of implementatie. Wilt u hem aanpassen naar uw eigen context, specifieke invulling van uw processen (student journey) of terminologie, neem even contact op. Dan delen we de originele Prezi, die u kunt aanpassen.

Student journey op de HOlink

De student journey kwam ook terug op de HOlink van 2019. Daar hoorden we van Universiteit Twente bijvoorbeeld hoe belangrijk een positieve beleving van de studentreis is. De stroomlijning van processen bepaald hoe studenten die reis beleven. Vooral voor studenten die zich nog aan moeten melden is het cruciaal dat die processen soepel te doorlopen zijn. Een thema dat daar nauw op aansloot was happy flow: een goede vertaling van onderwijslogistiek naar systemen. Dirk Jan Durieux van de Vrije Universiteit schreef een aantal gouden regels voor happy flow die u hier kunt lezen.

Altijd op de hoogte blijven van de Educator journey? Schrijf u in op onze nieuwsbrief of volg ons op social media!