SIS met Educator voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

SIS met Educator voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

SIS met Studielink voor de AHK

In deze blog laten we u kennis maken met een van onze nieuwe klanten: de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Deze hogeschool werkt met Educator samen aan de implementatie van een Studentinformatiesysteem inclusief de koppeling met Studielink.

Opleiden in de kunsten in de culturele hoofdstad

Op verschillende mooie locaties in de Nederlandse hoofdstad bevindt zich de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Een mond vol, maar deze hogeschool heeft ook veel te bieden. Studenten kunnen bij de AHK een breed aanbod aan creatieve opleidingen volgen bij zes academies (Opleidingen). Er zijn opleidingen in theater, dans en muziek, een bachelor Cultureel Erfgoed, en Masters als Architectuur, Film en Kunsteducatie. Hier worden getalenteerde studenten klaargestoomd voor het werkveld in de sectoren kunst, educatie en cultuur (Visie). Deze zes academies verschillen van elkaar en zijn daarom op verschillende manieren georganiseerd. Ook stellen de verschillende academies daarom andere eisen aan het gebruik en de ondersteuning van het SIS.

Artistieke en persoonlijke ontwikkeling voorop

De AHK omschrijft haar onderwijs zelf als intensief en zet de artistieke en persoonlijke ontwikkeling van de studenten voorop (Strategisch plan). Studenten krijgen alle ruimte voor innovatie en experimenteren, zonder in te leveren op het leren van vakmanschap. Binnen hun discipline krijgen studenten veel contacttijd met docenten tijdens lessen, repetities, presentaties en projecten (Strategisch Plan). Tijdens die activiteiten is het de bedoeling dat het talent en de persoonlijkheid van iedere student gezien worden door docenten en medestudenten. Daarom wordt er veel individueel of in kleine groepen gewerkt. Dat zorgt voor een veilige leeromgeving waarin de student zichzelf kan ontwikkelen.

Leven lang leren

Het leren bij de AHK stopt echter niet zodra een student zijn Bachelor of Master heeft afgerond. De hogeschool bereidt studenten voor op de arbeidsmarkt en hun toekomst en blijft dat ook na diplomering doen. Het aanbod van de AHK bevat bijvoorbeeld workshops en cursussen en bij- en nascholing, vooropleidingen in muziek en dans voor jonge talenten en verkorte (docent-)opleidingen. Ook investeert de hogeschool in het ontwikkelen van online onderwijs, zodat alumni locatie-onafhankelijk kunnen doorleren. Deze en nog veel meer initiatieven zijn mooi ingangen om alumni en andere geïnteresseerden te helpen blijven leren. En zo een leven lang ontwikkelen te realiseren.

Een SIS dat bij de AHK past

Voor al deze vormen van onderwijs moeten potentiële studenten zich natuurlijk in kunnen schrijven. En dat is een bruggetje naar Educator! Want de AHK vond – door middel van een Europese aanbesteding – in Educator een partner met een studentinformatiesysteem (SIS) dat bij hen past. Dat betekent concreet dat het SIS alle processen binnen de instelling goed op elkaar laat aansluiten, dat het de dienstverlening verbetert met behulp van selfservice en een verhoogde gebruiksvriendelijkheid, en dat het SIS digitale processen voor studentenadministratie ondersteunt.

We zijn trots op en dankbaar voor het vertrouwen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten om met Educator te werken aan een modern en toekomstvast studentinformatiesysteem.

Sanne van 't Slot

Sanne kwam vers afgestudeerd in Communicatie uit het onderwijs en dook voor Educator in onderwijsthema's en technologische innovaties. Daar maakte ze content over als Content Marketeer.

More Posts - LinkedIn

Related Posts