Samenwerken met Educator – Dit beloven we u

Samenwerken met Educator: De student voorop

Visie op onderwijs:
Educator zet de individuele student voorop

Een van de grote uitdagingen waar het onderwijs voor staat is het kunnen inspelen op behoeftes van een student. Veel onderwijsinstellingen werken aan personalisering en flexibilisering van hun onderwijs. Daarom is in Educator de individuele student het uitgangspunt. Studenten hebben in Educator bijvoorbeeld een individueel studiecontract om onderwijsactiviteiten vast te leggen. Zo plannen Saxion Parttime School studenten zelf de inhoud en het tempo van hun studie. Leren Scalda studenten in de Praktijkroute op een manier die bij hen past. En hebben studenten van Landstede een persoonlijk samengesteld Individueel Leerplan. Om hun studenten allemaal effectief en efficiënt te begeleiden, hebben docenten en coaches in Educator altijd een actueel studentbeeld.

Je wilt niet meer vastzitten aan de klassen, maar je wilt individueel een programma kunnen samenstellen. – Marianne van Oene, Medewerker bij Saxion Parttime School

Erwin Ploeger - IHE DelftWe hebben een uitdaging bij het IHE om programma’s nog flexibeler te maken. Studenten moeten steeds meer in staat worden gesteld om een eigen vakkenpakket samen te stellen en in Educator – omdat we dat zo modulair hebben opgebouwd – kan dat. Zij kiezen in Educator welk studieonderdeel zij willen volgen en Educator organiseert dat allemaal voor ons. – Erwin Ploeger, Head of the Education Bureau bij IHE Delft

Iedereen heeft andere denk- en leervoorkeuren. Ik leer bijvoorbeeld graag doordat iemand iets voordoet en dan doe ik het wel na. Afhankelijk van de situatie kunnen mensen andere leervoorkeuren hebben. Op het moment dat je dat meeneemt in je onderwijs, doe je meer recht aan de wijze waarop mensen leren. – Anja Waninge, Onderwijskundig Adviseur bij Landstede

Partner op maat:
Educator vertaalt uw verhaal naar software

Uw onderwijsinstelling heeft eigen doelen, een eigen werkwijze en een eigen visie. Hoewel er raakvlakken zijn met andere instellingen, heeft uw instelling echt haar eigen smaak. Daarom is ons verzoek aan nieuwe klanten die gaan samenwerken met Educator altijd: laat ons proeven van die smaak. Vertel ons erover. Want pas zodra wij het hoe en waarom van uw onderwijsinstelling snappen, kunnen we advies geven over hoe Educator daar het beste op kan aansluiten.

Door op deze manier samen te werken verzamelden we door de jaren heen een hoop verhalen van allerlei onderwijsinstellingen.

Educator is voor ons een partner op maat. – Theo van Geffen, Directeur Personeel en Ontwikkeling bij Landstede

Hans Oeloff - SaxionWat Educator heel goed doet is kijken wat de plannen van Saxion zijn. Ons uitdagen om te vertellen wat onze strategie is voor de toekomst en daarop te anticiperen. […] Daarom praat ik ook graag over een strategisch partnership. – Hans Oeloff, Directeur Servicecentrum Informatie bij Saxion

Je ziet dat ze bij Educator heel goed meedenken en dat we echt samen op zoek gaan naar oplossingen. Ze vragen goed door naar de wensen van ons, maar kunnen ook goed meedenken vanuit het belang van de student. Andersom denkt Saxion Parttime School ook mee over de inrichting van het systeem. Zo houden we elkaar scherp. – Marianne van Oene, Medewerker bij Saxion Parttime School

Samenwerken met Educator: Iedere instelling haar eigen smaak
Samenwerken met Educator: Een gesprek op de inhoud

Gesprekspartner op de inhoud:
Educator gaat het gesprek over het onderwijs aan

Vraagsturing, flexibilisering, formatief evalueren: Educator maakte al veel ontwikkelingen mee in het onderwijs. Gesprekken met onderwijsinstellingen die samenwerken met Educator tijdens al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat we een sterke gesprekspartner op de inhoud van het onderwijs zijn. Die gesprekken voeren we in de samenwerkingen op alle niveaus van de onderwijsinstelling: operationeel, tactisch en strategisch. Daarnaast faciliteren we ook gesprekken tussen onderwijsinstelling via verschillende overleggen zoals Gebruikersoverleggen, Stuurgroepen en een Advisory Board. Niet alleen bespreken we onze software en de ontwikkeling ervan, maar ook de toekomst van het onderwijs en Educator’s plek daarin.

Die kennis over en ervaring met verschillende soorten onderwijs delen we graag. Tijdens evenementen als onze jaarlijkse E-day en met blogs en downloads op onze Kennis en Inspiratie-pagina. Zo helpt Educator u betrokken te blijven bij het onderwijs van vandaag en morgen.

Hans Oelffen - SaxionHet is heel prettig om de gezamenlijke onderwijsvisie van Nederland binnen te krijgen. Waar zijn anderen mee bezig? Waar heb je elkaar voor nodig? – Hans Oeloff, Directeur Servicecentrum Informatie bij Saxion

Integrale gebruikersbeleving:
Educator heeft een open architectuur

Als organisatie maakt u hoogstwaarschijnlijk gebruik van verschillende digitale applicaties. De verzameling van die applicaties noemen we een applicatielandschap. Dat landschap kan groot en complex worden, zeker wanneer onderdelen niet goed op elkaar aansluiten.

Een extra applicatie erbij kan voor verwarring in de (onderwijs)logistieke keten zorgen. Om dat te voorkomen koos Educator voor een open architectuur. Met behulp van koppelingen, standaard webservices en een integrale gebruikersbeleving sluit Educator goed aan bij andere applicaties die u gebruikt. Daardoor voelt Educator zich thuis in zowel kleine en overzichtelijke als een grote en complexe applicatielandschappen.

Samenwerking met Educator: Een open architectuur
Samenwerken met Educator: Een aanpasbare en wendbare applicatie

Klaar voor de toekomst:
Educator is aanpasbaar en wendbaar

Aan het implementeren van nieuwe software voor uw onderwijsinstelling wilt u niet te veel tijd kwijt zijn. Wel wilt u de software instellingseigen inrichten. Met uw eigen terminologie en een configuratie die past bij uw onderwijs. Dat kan door de hoge mate van configuratie in de software te benutten. Om u naast al die mogelijkheden een vliegende start met Educator te bieden, werken we waar mogelijk met standaarden en best practices. Zo kunt u snel starten en van daaruit de aanpassingen maken die Educator instellingseigen maken. Blijkt uw wens met Educator zo specifiek dat hij niet te configureren valt? Dan gaan we samen om de tafel voor de juiste oplossing op maat.

Na het voltooien van de implementatie krijgt de onderwijsinstelling Educator volledig in eigen beheer. Daardoor staat functioneel beheer van uw instelling aan het roer wat betreft mogelijke veranderingen in de configuratie. Zo bent u wendbaar ten opzichte van veranderingen in de processen van uw onderwijsinstelling na verloop van tijd. En dus klaar voor de toekomst. 

Jeroen Snijders - IHE DelftHet feit dat je je eigen definities en je eigen terminologie kan gebruiken helpt gewoon ontzettend bij de acceptatiegraad en bij de implementatie van Educator in deze organisatie.Jeroen Snijders, Information Manager bij IHE Delft

Zo gewend:
Educator is intuïtief en makkelijk in gebruik

In onderwijsinstellingen werken veel mensen met allerlei programma’s. Wanneer er een programma bij komt, is het fijn wanneer iedereen er snel mee overweg kan. Mensen in diverse rollen moeten met ermee kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan studenten, docenten, onderwijsontwikkelaars, examencommissies, ondersteunende staf en functioneel beheerders. Allemaal willen ze bezig zijn met de dingen die er voor hen toe doen.

Daarom zijn we blij dat al deze verschillende gebruikers de software van Educator als eenvoudig en intuïtief ervaren. Dit bleek uit zes implementaties van onderwijsinstellingen die in 2019 en 2020 gingen samenwerken met Educator. Daar waren ze na de start van de implementatie binnen drie maanden in staat om hun Educator-omgeving volledig zelfstandig te beheren.

Bij de implementatie van Educator zorgen we ervoor dat er binnen uw instelling mensen zijn die hun collega’s kunnen trainen in het gebruik van Educator. Dit doen we door functioneel beheerders en kerngebruikers te trainen in het inrichten en gebruiken van Educator volgens het concept ‘train de trainer’. Daardoor zijn er na de implementatie altijd getrainde mensen die Educator aan anderen kunnen uitleggen.

Samenwerken met Educator: Een intuïtieve en eenvoudige applicatie
Samenwerken met Educator: Een betrouwbare partner

Een programma dat ‘het gewoon doet’:
Educator is betrouwbaar en bereikbaar

Bent u aan het werk en krijgt u een foutmelding als u wilt inloggen? Dat is vervelend. Heeft u net een hele tekst geschreven en levert de klik op ‘Opslaan’ een crash op? Dat is ronduit frustrerend. U wilt een programma dat ‘het gewoon doet’. Om die betrouwbaarheid en kwaliteit te kunnen garanderen werkt Educator met standaard inrichtingen en best practices. Dat wil zeggen dat de software al gevalideerd is door ons en door onze klanten voordat u gaat samenwerken met Educator. Wel zo fijn. 

Bovendien is onze SaaS-omgeving al sinds 2010 operationeel en vindt de hosting van al onze servers binnen Nederlandse grenzen plaats. Educator voldoet ook aan de ISO 9001 en ISO 27001 certificering. En is er wel een keer iets mihttps://www.educator.eu/hoogstaande-dienstverlening-educator-saas-voldoet-aan-iso-9001-en-iso-27001-certificering/s of is er onderhoud? Dan houden we u via status.educator.eu op de hoogte. Of u belt even als u een vraag of zorg heeft. Dat kan bij ons gewoon.

Denkt u na over samenwerken met Educator?

We kunnen ons voorstellen dat u dan vragen heeft. Of graag meer informatie zou willen ontvangen over wat samenwerken met Educator nog meer inhoudt. Met onderstaande knop gaat u naar ons contactformulier. Daar kunt u in een paar stappen uw vraag stellen en dan komen we snel bij u terug met een antwoord. We horen graag van u!

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws en blogs over onderwijsinnovatie, onze klanten en onderwijssoftware. U krijgt een maandelijkse e-mail met al ons nieuws!

Wij vinden het erg belangrijk dat de persoonsgegevens die u met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. In onze privacyverklaring lichten we toe hoe wij hiermee omgaan. Heeft u hier vragen over, stel ze dan gerust op ons contactformulier.

Eerst zelf op onderzoek uit?