ROC Ter AA van start met Studiegids en Herontwerptool

ROC Ter AA van start met Studiegids en Herontwerptool

In deze blog besteden we aandacht aan onze nieuwe klant ROC Ter AA. Deze mbo-school in Noord-Brabant gaat werken met de Studiegids en de Herontwerptool.


Wie is ROC Ter AA?

ROC Ter AA is een kleinschalig roc met vijf vestigingen in Helmond, Mierlo en Deurne (ROC Ter AA). Zo’n 4.000 studenten volgen er een mbo-opleiding, vavo of volwassenenonderwijs. Bij ROC Ter AA worden 78 verschillende beroepsopleidingen aangeboden en is een van de beste scholen van Nederland. ROC Ter AA staat in de MBO Keuzegids 2021 landelijk op de vierde plaats en is daarmee ook het beste roc van Brabant en Limburg!

Waar staat ROC Ter AA voor?

ROC Ter AA is opleider voor jongeren en volwassenen. Studenten geven zelf hun toekomst en ambities vorm, enthousiast begeleid door de medewerkers van ROC Ter AA. De school onderscheidt zich door veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en de gerichtheid op sfeer en kwaliteit. Daarnaast werkt ROC Ter AA voor, tijdens en na de opleiding structureel samen met andere scholen, bedrijven en instellingen. Dat is cruciaal om de studenten en cursisten succesvol te laten zijn in vakmanschap en werk, in deelname aan de internationaal georiënteerde samenleving en in een leven lang ontwikkelen (Koers 2019-2024).

Waar gaan ROC Ter AA en Educator mee aan de slag?

Met ingang van het nieuwe schooljaar zullen betrokkenen van 9 verschillende colleges de stOER voor al hun opleidingen vastleggen in Educator. Om dat mogelijk te maken, vertaalden we in de afgelopen periode de informatie uit de huidige OER naar een centraal deel en naar opleidingspecifieke delen. Deze delen krijgen online een eigen jasje in de huisstijl van het betreffende college. Studenten en andere geïnteresseerden kunnen in het nieuwe schooljaar deze nieuwe versie bekijken.

Ook gebruiken betrokkenen Educator om de zogenoemde onderwijsplattegrond (m.b.v. de Herontwerptool) en het examenplan vast te leggen, zodat presentatie ervan mogelijk is in het stOER. Omdat ROC Ter AA gebruikmaakt van Eduarte als SIS, draagt een integratie van Educator naar Eduarte zorg voor het doorzetten van het juiste examenplan naar Eduarte.

Dennis van Oeveren

Dennis werkt al ruim 25 jaar in het onderwijsveld met name op de vlakken onderwijslogistiek en de toepassing van techniek bij onderwijsprocessen. Dennis vervult binnen Educator de rol van consultant onderwijsinnovatie.​​​​​​​

More Posts - LinkedIn

Related Posts