De Onderwijscatalogus die

Saxion Hogeschool
Mediacollege Amsterdam
Hogeschool Windesheim
Landstede MBO
Friesland College
Uw onderwijsinstelling
verdient

Presentatie

Het waarom en hoe van een Onderwijscatalogus

Bekijk zelf hoe de Onderwijscatalogus bij Hogeschool Windesheim eruitziet en ontdek de voordelen van deze module.

Blog

Eén centrale bron voor het Friesland College

Lees over de onderwijscatalogus waarin leereenheden, keuzedelen en het opleidingsprogramma worden vastgelegd.

Uw Onderwijs

Met de Onderwijscatalogus legt u met gemak uw onderwijsproducten vast en presenteert u deze aan studenten en betrokkenen binnen en buiten uw organisatie.

Uw terminologie

De Onderwijscatalogus is volledig in te richten naar uw onderwijsmodel, uw woordgebruik en uw metadatering.

Examinering (MBO)

Ook uw examenplan, examen-activiteiten en examenproducten legt u in de Onderwijscatalogus vast. Volledig conform de procesarchitectuur examinering 2.0.

Kwalificatie-dossiers (MBO)

De Kwalificatiedossiers (SBB) worden geautomatiseerd ingelezen in de Onderwijscatalogus en koppelt u vervolgens eenvoudig aan uw onderwijs- en examenactiviteiten.

MBO, HBO en WO

Met meer dan 10 jaar implementatie-ervaring van de Onderwijscatalogus in het MBO, HBO en WO garandeert Educator een vliegende start.

Volwassen en Gebruikersvriendelijk

De Onderwijscatalogus heeft zich bewezen in de praktijk. Het wordt door vele onderwijsprofessionals dagelijks gebruikt.

Moderne technologie

Educator is een cloudoplossing, ontwikkeld op basis van moderne en bewezen open source technologie. Educator werkt met alle moderne browsers volledig responsive en koppelt met behulp van moderne technieken. Lees meer over de onderliggende techniek of download de whitepaper.

Waarom de Onderwijscatalogus?

De Onderwijscatalogus heeft zich ruimschoots bewezen in de praktijk. 8 redenen waarom onderwijsinstellingen kiezen voor de Onderwijscatalogus.

Reden 1: Eén bron voor uw onderwijs

Teams van uw onderwijsinstelling ontwikkelen hun eigen onderwijs! De materialen die zij ontwikkelen staan her en der verspreid. De portal, de “G schijf”, de PC van die ene collega of die USB-stick. Met één Onderwijscatalogus is dat verleden tijd. Eén bron waar iedereen zijn materialen opslaat.

Reden 2: Duidelijkheid en structuur voor student (en docent)

De Onderwijscatalogus geeft de student, docenten en andere betrokkenen eenvoudig inzicht en overzicht welke onderwijsactiviteiten worden aangeboden en wat deze inhouden. Structuur, transparant en duidelijk!

Reden 3: Eén bron, één waarheid!

Raakt u af en toe de weg kwijt in de hoeveelheid aan beschikbare versies en wat nu de meest actuele versie is? De Onderwijscatalogus is één bron waarin meerdere betrokkenen (onderwijsprofessionals en studenten) altijd en overal de beschikking tot de meest recente versie van onderwijsmateriaal.

Reden 4: Gemakkelijk terug te vinden

De Onderwijscatalogus maakt gebruik van bewezen en volwassen zoektechnologie zodat u onderwijsproducten eenvoudig vindt. Materialen van uzelf of van anderen. Bovendien filtert u eenvoudig onderwijsproducten op de aangebrachte velden.

Reden 5: Gebruik uw onderwijskundige krachten

Binnen een onderwijsinstelling wordt veel onderwijsmateriaal ontwikkeld. Hoe voorkomt u dat telkens het wiel opnieuw wordt uitgevonden en materialen opnieuw worden ontwikkeld? De Onderwijscatalogus geeft uw onderwijsprofessional de gelegenheid materialen te vindend die hij kan gebruiken of op kan voortborduren.

Reden 6: Een vast format: Vindbaar, leesbaar en herbruikbaar!

Door onderwijsmaterialen volgens een standaard ‘stramien’ te beschrijven, vindt u onderwijsmaterialen eenvoudig terug, is het gemakkelijk materialen op bruikbaarheid en toepassing te scannen en bovendien gemakkelijk te gebruiken door anderen binnen uw onderwijsinstelling!

Reden 7: Kwalitatieve impuls aan uw onderwijs

Het online publiceren van onderwijsmaterialen verhoogt de kwaliteit en stimuleert de discussie over materialen. Bovendien kent de Onderwijscatalogus workflow en vaststellingsmechanismen om gezamenlijk de kwaliteit van gepubliceerd materiaal vast te stellen en te borgen.

Reden 8: Laagdrempelig in gebruik

We kunnen het niet genoeg herhalen: “Het kan niet simpel genoeg!” Laagdrempelig in gebruik is een randvoorwaarde voor een succesvolle implementatie. De Onderwijscatalogus van Educator is in de afgelopen 10 jaar  tot in detail verfijnd en dat blijven we doen, samen met onze klanten.

Organisaties met de Educator Onderwijscatalogus

Educator is volwassen en bewezen en wordt dagelijks door duizenden studenten en medewerkers van onder andere onderstaande onderwijsinstellingen gebruikt. Educator wordt ingezet in het voorgezet, middelbaar, hoger en particulier onderwijs.

macbook Slider
  • App Slide
  • App Slide
  • App Slide
  • App Slide

Blogs over de Onderwijscatalogus