Nimeto en Educator: Een Volg- en Leerplatform voor praktijkgericht onderwijs

Nimeto en Educator: Een Volg- en Leerplatform voor praktijkgericht onderwijs

Nimeto introductie

Wie is Nimeto?

“Een MBO vakschool voor creatieve ruimtemakers” (Nimeto). Dat is hoe Nimeto zichzelf omschrijft. Met een variëteit aan creatieve, ondernemende en technische opleidingen komt de school deze belofte zeker na. De opleidingen raken niet alleen het inhoudelijk vakgebied, maar studenten richten zich ook op facetten als ondernemerschap, marketing en omgaan met klanten en opdrachtgevers. Na het behalen van hun diploma, gaan de jonge professionals van Nimeto als zelfstandige vakmensen de wereld in. In deze blog vertellen we u hoe Nimeto en Educator samenwerken.

Logo Nimeto

Praktijkgericht en in de praktijk

Bij Nimeto leren ongeveer 1.350 studenten hoe zij vorm kunnen geven aan de ruimte om hen heen (Nimeto). Ook leren ze flexibel te zijn en mee te bewegen met de snelle veranderingen in hun vakgebied (Samenwerken). Deze focus op de praktijk biedt een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt. Bovendien heeft de MBO-school sterke connecties met het beroepenveld waar studenten tijdens stages hun vakgebied écht leren kennen (Over ons). 

Ontwikkeling van de student…

Omdat studenten constant groeien, zochten een aantal teams bij Nimeto naar een manier om die ontwikkeling in beeld te brengen. En daar vonden ze Educator als partner. Met het Volg- en Leerplatform heeft Nimeto straks een instrument in handen om haar studenten goed te kunnen begeleiden. Terwijl studenten modules volgen, challenges doen* en in de praktijk leren, geeft de Leermeter bijvoorbeeld altijd een actueel beeld van hoe de student ervoor staat. En met diezelfde Leermeter kunnen coach en student met elkaar in gesprek over leerdoelen, waardoor de student weet waar hij aan moet werken**. Dat helpt hem bij het behalen van zijn challenges, die aan het individuele studieplan van de student in Educator zijn gekoppeld.

* Modules (een vak) en challenges (een workshop of opdracht) inclusief doelen en subdoelen leggen onderwijsontwikkelaars zelf vast in Educator. Ze kunnen modulair gekoppeld worden aan het studieplan van een student.

** Docenten en coaches gebruiken Educator om challenges af te ronden door resultaten in te voeren, de Leermeter voor hun studenten in te vullen en hun studievoortgang te bekijken, en om een Roadmap voor (een groep) studenten aan te maken.

… vastgelegd op één plek

Welke challenges een student moet doen en hoe die challenges vorderen, ziet de student in zijn studiedashboard. Dat dashboard heet bij Nimeto een ‘Roadmap’. Dankzij de Roadmap weten studenten waar ze aan moet werken en wat ze al hebben afgerond. Bovendien kunnen ze aangeven klaar te zijn met een challenge, feedback op een challenge vastleggen en bewijsstukken inleveren. Als een student meer input nodig heeft om zijn challenge te volbrengen, dan kan hij zich voor georganiseerde activiteiten inschrijven. Dat zijn ondersteunende workshops en lessen die klaar staan in Educator.

Met de studievoortgang, Roadmap en Leermeter in hun persoonlijke Educator account weten Nimeto studenten straks altijd hoe zij ervoor staan. En wat voor hen de volgende stap is om verder te groeien.

Meer weten over Nimeto en Educator? We beantwoorden uw vragen graag via de mail of in een telefoongesprek!

Sanne van 't Slot

Sanne kwam vers afgestudeerd in Communicatie uit het onderwijs en dook voor Educator in onderwijsthema's en technologische innovaties. Daar maakte ze content over als Content Marketeer.

More Posts - LinkedIn

Related Posts