Nieuwe functionaliteiten in het SIS (november 2021)

Nieuwe functionaliteiten in het SIS (november 2021)

Het studentinformatiesysteem (SIS) van Educator heeft enkele functionaliteiten uitgebreid. In het studieplan kan een opdracht vanaf nu meerdere keren worden ingepland. Daarnaast zijn de mogelijkheden van e-mailcommunicatie met studenten uitgebreid. Tot slot vertel ik meer over de mogelijkheid om een praktijkovereenkomst vast te leggen in Educator.

 

Opdrachten meerdere keren inplannen

Als een student een opdracht gepland heeft in zijn studieplan dan kan je die opdracht plannen in een bepaalde periode. In sommige gevallen zijn die opdrachten universeel omschreven en kun je die opdrachten meerdere keren doen (bijvoorbeeld met een verschillend leerdoel).

Het is vanaf nu mogelijk een opdracht meerdere keren in te plannen waarbij de historie bewaard blijft. Hierdoor is het mogelijk om in elke periode aan een opdracht bijvoorbeeld een reflectieverslag te koppelen. We hebben ook direct een extra scherm gemaakt waarin je zicht hebt op het studieplan van één student. Hierin kun je eenvoudig de planning van een opdracht aanpassen of een periode toevoegen of er afhalen. Samengevat een mooie aanvulling op het optimaal bijhouden van de studievoortgang en het plannen van de studie soepel te laten verlopen.

Gerelateerde module: Studieplan

Berichten versturen

Met de module correspondentie kun je eenvoudig en efficiënt berichten sturen aan studenten en eenvoudig terugvinden. Allereerst zijn emailtemplates vast te leggen, waardoor persoonlijke e-mails eenvoudig te versturen zijn zoals een e-mail waarin je vraagt openstaande gegevens aan te leveren. In deze template kan de huisstijl worden vastgelegd inclusief de standaard afzender. Daarnaast is het mogelijk om documenten zoals een bewijs van inschrijving of de inschrijfvoorwaarden eenvoudig per e-mail te versturen naar studenten.

Alle uitgaande berichten zijn terug te vinden in het dossier van de student inclusief bijlagen, wie er heeft verstuurd en wanneer. Dit zorgt voor transparantie over alle communicatie en bovendien is deze optie handig om als archief te gebruiken. Uiteraard is het hierbij zelf in te richten wie wat ziet door middel van rechten.

Gerelateerd module: Correspondentie

 

Stageovereenkomst vastleggen

We kenden binnen Educator al een stage functionaliteit waarbij onderwijsovereenkomsten vastgelegd worden (MBO). Het is vanaf nu ook mogelijk voor een student om een stageovereenkomst vast te leggen in Educator (HO). Binnen deze overeenkomst worden afspraken tussen de student, het stagebedrijf en de opleiding. Denk hierbij aan het aantal uren per week, de begin- en einddatum, de leerdoelen, de naam van de begeleider en de naam van de beoordelaar. Vervolgens kan de overeenkomst door alle partijen getekend worden. De overeenkomst is inzichtelijk in het studentdossier en ook in te zien door andere docenten of studiecoaches.

Als onderwijsinstelling een goede manier om afspraken centraal vast te leggen in Educator die eenvoudig zijn in te zien door betrokken partijen. Daarnaast zijn hierdoor alle leerbedrijven goed in beeld.

Gerelateerde module: Stage

 

Meer informatie

Inmiddels zijn deze functionaliteiten beschikbaar op de Saas omgeving en daarmee te gebruiken (versie 11.12). Wil je meer weten over deze functies om ze in te zitten binnen je organisatie, neem contact met ons op.

Jacob Maljaars

Jacob is Product Owner bij Educator en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van software voor het onderwijs.

More Posts - LinkedIn

Related Posts