Educator voor het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO)

Educator sluit volledig aan bij de Triple A architectuur en ondersteunt daarmee processen binnen het middelbaar beroepsonderwijs op generieke wijze. Tegelijkertijd biedt Educator u de mogelijkheid uw processen en inrichting specifiek in te kleuren waar nodig.
Educator biedt een groot aantal oplossingen op het vlak van het ontwerpen en vastleggen van onderwijs, het volgen van studenten en de ondersteuning voor het leer- en ontwikkelproces van studenten. Dit doen we met behulp van oplossingen, zoals de Herontwerptool, Onderwijscatalogus, Studiegids en een StudentInformatieSysteem (SIS).

In 2018 heeft Educator ook een KRD module geïntroduceerd.

Meer weten over de referentiemodellen waar Educator bekend mee is? Lees dan onze blog!

Triple A architectuur

Educator voor het middelbaar beroepsonderwijs (MBO)

Rijk aan functionaliteit

Educator biedt een breed scala aan oplossingen voor thema’s die in het middelbaar beroepsonderwijs spelen. Educator ondersteunt ontwikkelingen in het licht van het programma ‘Focus op Vakmanschap’, zoals de herziene kwalificatiedossiers (koppeling met SBB) of de implementatie van keuzedelen.

Daarnaast biedt Educator oplossingen voor aanmelden/plaatsen, het opbouwen van een portfolio of de ondersteuning van BPV. U wordt bovendien volledig ondersteund in het bieden van passend onderwijs.

Uw studenten volgen en begeleiden

Educator sluit aan bij de manier waarop u uw studenten wilt volgen. Registreer uw formatieve resultaten met behulp van woord- of cijferoordelen of aan de hand van het beroepsbeeld of kwalificatiedossier, door het meten van voortgang op basis van kerntaken, werkprocessen of competenties.

Natuurlijk ondersteunt Educator uw examineringsprocessen en is volledig up- to-date op het vlak van wettelijke zak/slaag-regelingen.

Standaard ‘mbo’, tenzij…

Met Educator kiest u voor ervaring, door gebruik te maken van de standaard inrichting voor het MBO. Bijvoorbeeld als het gaat om uw formele opleidingsregister, examinering (conform procesarchitectuur examinering 2.0) en formatieve onderwijsactiviteiten. Tegelijkertijd bent u met Educator in staat aan te sluiten bij uw onderwijsconcept of visie door de inrichting specifiek voor uw onderwijsinstelling in te kleuren waar nodig.

Integraal onderdeel van uw applicatielandschap

Educator voelt zich goed thuis in een breder applicatielandschap en werkt goed samen met andere applicaties die worden gebruikt in het mbo, zoals EduArte, SAP, Sharepoint, TOA, Surf Conext, Entree of Edurep.

Onze klanten in het middelbaar beroepsonderwijs

Duizenden studenten van de volgende onderwijsinstellingen maken al gebruik van de voordelen en het gebruikersgemak van de onderwijssoftware van Educator.

Onze toepassingen

De toepassingen van Educator sluiten naadloos aan bij het middelbaar beroepsonderwijs. Bekijk hieronder welke toepassingen het zijn.

Toepassing 1: StudentInformatieSysteem (SIS) en Volg- en leerplatform

Educator is een krachtig instrument voor begeleider of coach. Het wordt toegepast als electronische leeromgeving (ELO), waarin digitale materialen direct aan studenten worden ontsloten en de student daaraan werkt door samenwerking en reflectie. Lees meer over het Studentinformatiesysteem (SIS).

Toepassing 2: Herontwerptool

De Herontwerptool is een online instrument die ontwikkelteams in staat stelt geweldige & goed samenhangende opleidingsprogramma’s te ontwerpen, snel hun opleidingsprogramma’s te analyseren en deze te delen en te publiceren.

Toepassing 3: Onderwijscatalogus

Met de Onderwijscatalogus legt u met gemak uw onderwijsproducten vast en presenteert u deze aan studenten, betrokkenen binnen en buiten uw organisatie!

Toepassing 4: Leermeter

Breng de groei in bekwaamheids- en competentieontwikkeling van de student in beeld met de Leermeter. Reflecteer als student en coach aan de hand van het kwalificatiedossier. Bekijk de Leermeter.

Sectie

Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.

Actuele blogs over deze branche