Met de Herontwerptool voorbereid op de nieuwe kwalificatiestructuur

Met de Herontwerptool voorbereid op de nieuwe kwalificatiestructuur

Veel scholen gebruiken komend schooljaar om zich goed voor te bereiden op de komst van de nieuwe kwalificatiedossiers; het opstellen van kaders, formuleren van uitgangspunten voor het herontwerpen van de opleidingen en het maken van keuzes m.b.t. het aanbod van bijvoorbeeld de keuzedelen staat daarbij in eerste instantie centraal. Daarnaast voorzien veel scholen dat zij vanaf ongeveer januari pilots zullen uitvoeren om op basis van een nieuw KD ervaring op te doen met het vertalen van dit nieuwe dossier naar concreet, haalbaar en betaalbaar onderwijs.

De Herontwerptool als krachtig hulpmiddel

De Herontwerptool is een krachtig instrument om scholen bij deze omslag te helpen; door haar gebruikersvriendelijkheid en visueel sterke opbouw is de Herontwerptool bij uitstek geschikt om teams te faciliteren bij het schetsen van scenario’s voor het nieuwe.

Goed voorbereid op de implementatie

Om goed voorbereid te zijn op de implementatie van de nieuwe KD’s, hebben Educator en CINOP op 26 juni samen met de gebruikers van de Herontwerptool een brainstorm georganiseerd om de implicaties van de nieuwe KD’s op de Herontwerptool met elkaar te verkennen. Wilt u meer weten over de uitkomsten van dit overleg? Interesse in wat de Herontwerptool voor jou kan betekenen? Neem contact op of kom naar de informatiebijeenkomst op 14 of 15 september.

Dennis van Oeveren

Dennis werkt al ruim 25 jaar in het onderwijsveld met name op de vlakken onderwijslogistiek en de toepassing van techniek bij onderwijsprocessen. Dennis vervult binnen Educator de rol van consultant onderwijsinnovatie.​​​​​​​

More Posts - LinkedIn

Related Posts