Leermeter: Ik breng mijn
ontwikkeling in beeld!

Praktijkcases

Onderwijsinnovatie in het MBO

Lees vier verhalen over onderwijsinnovatie van MBO instellingen die hun onderwijs radicaal omgooiden en anders vormgaven.

Webinar

Inspiratie & Innovatie in het MBO

Kijk de webinar terug en zie hoe scholen hun innovaties zoals formatief evalueren en gepersonaliseerd leren vormgeven.

Leermeter: Breng
ontwikkeling in beeld

Breng de groei in bekwaamheids- en competentieontwikkeling van de student in beeld met de Leermeter. Reflecteer als student en coach aan de hand van de MBO kwalificatiedossiers, referentiekaders en/of 21e eeuwse vaardigheden.

Maak ontwikkeling
bespreekbaar

Met de Leermeter is de student eigenaar van zijn leerproces. Groei van de student bespreken student en coach samen tijdens studieloopbaangesprekken waarin de Leermeter centraal staat.

Met de MBO praktijk
ontwikkeld

De Leermeter is in nauwe samenwerking met Landstede MBO ontwikkeld. Met de SBB koppeling worden de kwalificatiedossiers en keuzedelen frequent bijgewerkt en kunnen deze worden gebruikt binnen de Leermeter.

Eenvoudig uit te breiden

De Leermeter is eenvoudig standalone te gebruiken, maar ook uit te breiden met vele functies. De Leermeter is namelijk onderdeel van het Studentinformatiesysteem Educator.

Te denken valt aan:

  • Feedback op projecten en onderwijsactiviteiten
  • Formatieve voortgang (reflectieformulieren, woord-, cijferresultaten)
  • Aan de slag met onderwijsactiviteiten als student
  • Begeleidingsdossier voor student en betrokken onderwijsprofessional
  • Examinering

Bekijk de uitbreidingen van het Studentinformatiesysteem:

In deze video demonstreren we de Leermeter en ziet u vanuit het perspectief van de student en de coach hoe de Leermeter werkt.

21e eeuwse vaardigheden met rubrics van SLO beschikbaar

Ook de SLO vaardigheden met gedefinieerde rubrics (Ontwikkeld door de leerlabscholen van leerling2020) worden ingezet en bieden een goede basis om het instrument direct in te zetten binnen uw onderwijspraktijk!

Modern en online instrument

De Leermeter is een online instrument. Educator is een cloudoplossing, ontwikkeld op basis van moderne en bewezen open source technologie. Educator werkt met alle moderne browsers volledig responsive en koppelt met behulp van moderne technieken. Lees meer over de onderliggende techniek of download de whitepaper.

Doordat de Leermeter een online instrument is, kunnen wij onze aandacht richten op het onderwijs in plaats van de onderliggende techniek. Bovendien is de Leermeter eenvoudig te bedienen met telefoon, tablet of pc.

- ICT Coördinator, Landstede MBO

Eenvoudig geïntegreerd met andere applicaties

Educator voelt zich goed thuis in een breder applicatielandschap (bv. portal, ELO, Microsoft 365). Bovendien kent Educator een groot aantal standaardkoppelingen met veelgebruikte applicaties zoals, SBB, Microsoft Teams, Blackboard en Sharepoint. Educator integreert bovendien naadloos binnen je applicatielandschap dankzij gebruik van het standaard protocol SAML2 en koppelingen met o.a. ADFS en SURFconext.

Educator is een cloudoplossing, ontwikkeld op basis van moderne en bewezen open source technologie. Educator werkt met alle moderne browsers volledig responsive en koppelt met behulp van moderne technieken. Lees meer over de onderliggende techniek.

iphone Slider
  • App Slide

Onderwijsorganisaties met de Leermeter

Educator is volwassen en bewezen en wordt dagelijks door duizenden studenten en medewerkers van onder andere onderstaande onderwijsinstellingen gebruikt. Educator wordt ingezet in het voorgezet, middelbaar, hoger en particulier onderwijs.

macbook Slider
  • App Slide
  • App Slide
  • App Slide
  • App Slide

De Leermeter op het Friesland College

Goos Karsten Friesland College

Goos Karsten, Opleidingsmanager CIOS op het Friesland College

Een mooi voorbeeld van een onderwijsorganisatie die de Leermeter inzet is het Friesland College. In een blogserie lieten we zien hoe ze daar formatief evalueren introduceerden voor de sportopleiding. De blogs zijn interviews met Goos Karsten, opleidingsmanager bij het Friesland College. Wie weet pakt u uw innovatie binnenkort net zo aan…
Of krijgt u heel nieuwe ideeën!

GEPERSONALISEERD LEREN EN DE LEERMETER (1/3)

BEGELEIDING EN BEWIJSLAST (2/3)

IMPLEMENTATIE EN RESULTATEN (3/3)

Blogs over de Leermeter