Landstede werkt aan het onderwijs van de 21e eeuw

Landstede werkt aan het onderwijs van de 21e eeuw

Landstede werkt gestaag aan de verbetering van onderwijs onder de titel “Talentvol Ontwikkelen”. Landstede richt zich niet alleen op de inhoud van dat onderwijs, maar ook op de vormgeving van de leerprocessen. En daarbij past een hedendaagse digitale ondersteuning. Daarvoor heeft Landstede vandaag met software leverancier Educator een langdurige samenwerkings- en ontwikkelovereenkomst gesloten.

Zij zullen samenwerken onder de naam e-TO (elektronisch Talentvol ontwikkelen). Het project heeft een looptijd van vijf jaar. Met dit hulpmiddel maken we ook de bedrijfsvoering efficiënter: docenten zullen minder tijd kwijt zijn met het uitvoeren van administratieve taken en meer tijd overhouden voor de begeleiding van onze studenten. De eerste fase is in volle gang en omvat het volledig digitaliseren van alle mbo-opleidingen: de onderwijscatalogus. De fase daarna richt zich op de begeleiding en beoordeling van studenten. Ten slotte is het optimaliseren van middelen (leermiddelen, lokalen) en roosters het doel. Hiervoor wordt een integrale logistieke oplossing ingezet.

Het project bestrijkt het gehele mbo-onderwijs ingevoerd in de vestigingen Harderwijk, Zwolle en Raalte.

Met de ondertekening van het contract zijn drie samenwerkingsgebieden vastgelegd, namelijk:

  1. Het gezamenlijk ontwikkelen van een digitale leerprocesondersteuning op basis van software van Educator.
  2. Het via internet aanbieden van de services aan docenten en studenten (web-hosting). Daarmee waarborgen de partners dat de software overal en elk uur van de dag beschikbaar is voor gebruikers.
  3. Ten slotte ondersteunen consultants van Educator bij het invoeren van e-TO en de verdere professionalisering van zowel docenten als technische medewerkers.

Landstede en Educator
Landstede is een ondernemende organisatie, die midden in de maatschappij staat. Zij biedt  diensten aan op het gebied van beroepsopleidingen, voortgezet onderwijs en opleidingen voor volwassenen en ook op het gebied van welzijn, kinderopvang en kringloop. Educator is een dynamisch en innovatief softwarebedrijf, dat zijn oplossingen en diensten levert aan onderwijs en bedrijfsleven. Educator biedt een ‘nieuwe generatie’ onderwijsinformatiesysteem dat niet alleen de onderwijsprocessen zelf, maar ook de administratieve processen ondersteunt”.

Dennis van Oeveren

Dennis werkt al ruim 25 jaar in het onderwijsveld met name op de vlakken onderwijslogistiek en de toepassing van techniek bij onderwijsprocessen. Dennis vervult binnen Educator de rol van consultant onderwijsinnovatie.​​​​​​​

More Posts - LinkedIn

Related Posts