Helicon opleidingen over de Educator Studiegids: Online, Uniform, eenvoudig aanpasbaar!

Helicon opleidingen over de Educator Studiegids: Online, Uniform, eenvoudig aanpasbaar!

Vanaf het komende cursusjaar gaat Helicon Opleidingen instellings-breed starten met de (online) Educator Studiegids.
De teksten voor de Educator Studiegids worden in de Educator Onderwijscatalogus ingevoerd. In de Educator Studiegids komen Heliconbrede teksten en teksten van vestigingen en opleidingen samen. Een student kan online, op zijn laptop,  iPad, mobiel e.a. zijn eigen studiegids bekijken.

Doride de Bruijn (beleidsmedewerker onderwijsinnovatie) is nauw betrokken bij de implementatie van (onder meer) de Educator Studiegids. We spreken haar over de voordelen van de Educator Studiegids en hoe het binnen Helicon wordt ingezet.

Geen Word formats meer. Veel minder tijdrovend en foutgevoelig!

Doride de Bruijn: “In de oude situatie werkten we met een format in Word met een aantal Heliconbrede teksten. De rest van de gids werd door het onderwijsteam aangevuld met informatie van de school en de opleiding. Als er in een tekst wat veranderd moest worden, betekende dat dat elk team al hun gidsen door moest lopen. Dat is tijdrovend en er is altijd een kans dat er iets vergeten wordt bij één van de gidsen. Ook voor vaststellers was het controleren van zoveel verschillende gidsen tijdrovend.”

Van PDF naar online: “Dat is veel meer van deze tijd”

galaxys4 Slider
  • App Slide
  • App Slide
  • App Slide

“De leerlingen konden de gids benaderen via een digitaal platform en kregen dan een Word-document in pdf voor zich. Nu we werken met de online gids kan de leerling online zijn of haar gids oproepen en ziet hij of zij de gids meteen op het scherm, zonder eerst een boekje te moeten downloaden. Dat is veel meer van deze tijd.”

Meer uniformiteit en eenvoudig aan te passen.

“We hebben de overstap naar de digitale gids gebruikt om de teksten in de gidsen meer te uniformeren. Dat was een wens binnen de organisatie, niet overal zelf het wiel uitvinden. Deze Heliconbrede teksten hoef je maar één keer in te voeren in de tool en deze komen dan automatisch in elke gids te staan. Ook per leerweg of school kun je eenmalig teksten invoeren die dan automatisch in de juiste gidsen komen te staan. Verandert er nog iets? Dan hoef je dat maar op een plek aan te passen.”

Integraal onderdeel van MijnHelicon
De Educator Studiegids kan rechtstreeks worden geopend van af het portaal, MijnHelicon. ”De leerling kan via Intranet heel gemakkelijk bij de gids. Omdat de gids goed bereikbaar is, kunnen docenten in de les ook makkelijk naar informatie in de gids verwijzen.”

Wilt u weten welke tijdsbesparing de Educator Studiegids ook voor uw onderwijsinstelling op kan leveren? Neem contact op met Educator

Dennis van Oeveren

Dennis werkt al ruim 25 jaar in het onderwijsveld met name op de vlakken onderwijslogistiek en de toepassing van techniek bij onderwijsprocessen. Dennis vervult binnen Educator de rol van consultant onderwijsinnovatie.​​​​​​​

More Posts - LinkedIn

Related Posts