Formatief evalueren met volg/leerplatform

Wilt u formatief evalueren, gepersonaliseerd leren of praktijkgestuurd leren toepassen binnen uw MBO instelling? Bekijk dan de mogelijkheden van ons volg/leerplatform. Breng de ontwikkeling van de student eenvoudig in beeld, maak ontwikkeling bespreekbaar en blijf actueel door de SBB koppeling. Vraag onderstaande praktijkcase aan en bekijk 4 praktijkvoorbeelden van onderwijsinstellingen waarbij leren in de praktijk centraal staat, of bekijk de laatste webinar over onderwijsinnovatie in het MBO.

Praktijkcase: Onderwijsinnovatie in het MBO

  • Landstede MBO met Talentvol Ontwikkelen
  • Friesland College met Praktijkgestuurd leren
  • ROC Menso Alting met Gepersonaliseerd Leren
  • Scalda met de Praktijkroute

Webinar: inspiratie en innovatie in het MBO

  • Praktijkverhalen van 4 MBO instellingen
  • Formatief evalueren, leren vanuit de praktijk en gepersonaliseerd leren komen aan bod
  • We laten zien hoe deze instellingen vorm geven aan hun innovaties

 

In 60 minuten krijgt u een goed beeld hoe verschillende onderwijsinstellingen omgaan met o.a. formatief evalueren met behulp van de Leermeter. Via onderstaande button kunt u zich aanmelden en direct het meest recente webinar terugkijken. Liever live kijken zodat u ook vragen kan stellen? Kijk dan wanneer onze eerstvolgende webinar is.

Ontwikkeling in beeld

Met de Leermeter brengt u de ontwikkeling van de student eenvoudig in beeld. Beoordeel competenties met verschillende tussenstappen en laat de student dit voor zichzelf invullen. Reflecteer als student en coach aan de hand van MBO kwalificatiedossiers, 21e eeuwse vaardigheden en referentiekaders. Om de ontwikkeling in beeld te brengen kun je rubrics gebruiken, bekijk hier de contentkaart “Aan de slag met rubrics maken”.

Maak ontwikkeling bespreekbaar

De ontwikkeling van de student is eenvoudig samen te bespreken tijdens studieloopbaangesprekken waarbij de Leermeter centraal staat. De verschillen in inzicht over de ontwikkeling tussen student en coach zijn de voornaamste bespreekpunten, waardoor de student eigenaar wordt van zijn leerproces. Lees in onze blogs over gepersonaliseerd leren hoe het Friesland College en Menso Alting dit doen.

Actueel met de SBB koppeling

De leermeter is in nauwe samenwerking met MBO’s ontwikkeld. Dit maakt de tool praktisch toe te passen en door de SBB koppeling worden keuzedelen en kwalificatiedossiers regelmatig bijgewerkt. Hierdoor kunnen deze direct worden gebruikt binnen de Leermeter.