"Kan Educator onze ELO vervangen?"

“Kan Educator onze ELO vervangen?”

Of Educator de functionaliteiten heeft om de ELO van een onderwijsinstelling te vervangen. Het is een vraag die we vaak krijgen bij Educator. Het lastige aan deze vraag is dat we die niet met een volmondig ja of nee kunnen beantwoorden. Het antwoord ligt genuanceerder. Dat komt door de complexiteit van het applicatielandschap en de digitale leer- en werkomgeving van onderwijsinstellingen. Die complexiteit zullen medewerkers van een onderwijsorganisatie vast herkennen.

Veel mogelijkheden, veel voordelen

Tegenwoordig is er qua functionaliteiten namelijk heel veel mogelijk. Er is een groot aanbod aan ELO’s in omloop. Er zijn student informatiesystemen waarin veel mogelijk is. En dan zijn er ook nog andere applicaties zoals Google en Office365. Al die mogelijkheden hebben veel voordelen, waaronder de mogelijkheid om flexibel onderwijs aan te bieden. Of om onderwijs voor studenten te personaliseren. Maar het hebben van zoveel mogelijkheden heeft ook een keerzijde. Met al die mogelijkheden, systemen en applicaties merken we dat de volgende vragen steeds vaker spelen binnen onderwijsinstellingen:

  • Welke mogelijkheden hebben we nodig als onderwijsorganisatie?
  • Welke applicaties passen goed bij onze behoeften?
  • Wat valt er allemaal onder een ELO?
  • Wat betekent een nieuwe applicatie voor ons applicatielandschap?
  • Hoe richten we ons applicatielandschap in zodat het overzichtelijk blijft?

De Digitale Leer- en Werkomgeving

Door alle systemen en applicaties is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Hier speelde SURF goed op in met een werkboek voor DLWO’s. Nog onbekend met deze afkorting? Een DLWO is een Digitale Leer- en Werkomgeving en een deel van het totale applicatielandschap van uw onderwijsorganisatie. Hierin kunt u bijvoorbeeld informatie over studenten beheren. Of studenten kunnen in de omgeving opdrachten inleveren, samenwerken of toetsen maken. Kortom, een DLWO kan – net als een applicatielandschap – uit van alles bestaan.

Download met praktisch advies

Het werkboek van SURF maakt u wegwijs in alle onderdelen van een Digitale Leer- en Werkomgeving. Met hun concept helpt SURF u bij het ontwarren van uw DLWO. Daar helpen wij ook graag een handje bij! En dat doen we met onze nieuwste download: ELO met Educator & Office365. Zo krijgt u weer overzicht van de applicaties en systemen die uw DLWO écht nodig heeft. Daarnaast gaan we ook praktisch te werk met een advies voor uw DLWO. We willen uw graag laten zien hoe u met Educator invulling kunt geven aan uw DLWO. En u krijgt natuurlijk antwoord op de vraag “Kan Educator onze ELO vervangen?”.

De download ELO met Educator & Office365 wilt u niet missen!

Altijd op de hoogte van de activiteiten van Educator?
Volg ons op social media!

Sanne van 't Slot

Sanne kwam vers afgestudeerd in Communicatie uit het onderwijs en dook voor Educator in onderwijsthema's en technologische innovaties. Daar maakte ze content over als Content Marketeer.

More Posts - LinkedIn

Related Posts