3x agenda samenstellen in Educator - Eigen studie plannen met het Planbord

3x agenda samenstellen in Educator – Eigen studie plannen met het Planbord

3x agenda samenstellen in Educator - Saxion Parttime School

Bij Educator is de individuele student altijd het uitgangspunt voor de software. Daarom past de software goed bij onderwijsinstellingen die hun studenten eigenaarschap geven over hun eigen leerproces. Dit doen onderwijsinstellingen onder andere door studenten zelf hun onderwijsactiviteiten te laten plannen. Een agenda samenstellen in Educator kan op verschillende manieren. In drie blogs laten we u zien hoe studenten van Landstede, Scalda en Saxion Parttime School de regie over hun leerproces pakken. In deze blog: studenten die hun eigen studie plannen met het Planbord bij Saxion Parttime School.

Flexibel deeltijdonderwijs bij Saxion Parttime School

Met Saxion Parttime School maakt Saxion een leven lang leren mogelijk. Met een uitgebreid aanbod van HBO-opleidingen, cursussen en losse modules die voor een breed publiek toegankelijk zijn. In het onderwijs staan vraagstukken uit de werkomgeving centraal, zodat kennis en vaardigheden die worden opgedaan in de modules direct toegepast kunnen worden in de praktijk.

Bij Saxion Parttime School studeren studenten in modules. Alle modules zijn 5 of een veelvoud van 5 studiepunten waard. Zo ontstaat er een programma met eenheden die uitwisselbaar en stapelbaar zijn. Studenten kunnen losse modules volgen al cursist en daar een certificaat voor ontvangen. Ook kunnen ze alle modules uit een opleiding volgen en daarmee een Bachelor diploma of Associate Degree op HBO-niveau behalen. 

Iedere deeltijdopleiding heeft een standaard route. Die kunnen studenten aanhouden, maar het kan ook anders. Studenten kiezen, in overleg met hun studiecoach, zelf hoeveel modules ze willen volgen per periode. Ook plannen ze zelf op welke Saxion locatie en op welk moment ze modules volgen. Hun planning maken studenten met het Planbord van Educator.

In deze blog vertellen we u meer over het onderwijs van Saxion Parttime School.

Modules per periode inplannen bij Saxion Parttime School

Eigen studie plannen met het Planbord
In het Planbord van Educator geven studenten van Saxion Parttime School aan wanneer en waar ze welke modules willen volgen

In samenwerking met Saxion Parttime School ontwikkelde Educator het Planbord. Het Planbord geeft deeltijdstudenten van Saxion de vrijheid om zelf hun modules per studiejaar in te plannen. In het Planbord vinden ze in ‘Nog te plannen’ links onderin het scherm alle modules die zij nog moeten voltooien om hun diploma te halen. Hoe studenten die modules inplannen beslissen ze zelf op basis van:

 • Periode
  Studenten kiezen in welke periode van een studiejaar zij een module volgen
 • Studielast
  Studenten reguleren zelf hun studielast door te kiezen hoeveel modules ze in een periode volgen
 • Thema
  Studenten kiezen welke modules ze in welke periode volgen op basis van interesse of thema’s die op dat moment relevant zijn in hun praktijkomgeving
 • Tijdstip
  Lesavonden zijn verdeeld in tijdsblokken van anderhalf uur
 • Locatie
  Lessen vinden plaats in Enschede (op maandagavond) en Deventer (op dinsdagavond)

Planbord vullen

Eigen studie plannen met het Planbord - Module verslepen
Door een module uit 'Nog te plannen' te verslepen naar het jaaroverzicht, zien studenten wanneer en waar ze die module zouden kunnen volgen

Het plannen doen studenten door een module uit ‘Nog te plannen’ te verslepen naar het jaaroverzicht. Wanneer de student de module naar het jaaroverzicht sleept, ziet hij meteen in welke van de vier periodes de module gevolgd kan worden. Als de module beschikbaar is in een periode, dan staat er bij op welke locatie en op welk tijdstip dat is.

Na het plannen van de modules slaan studenten hun planning op. Deze is nog niet definitief. Studenten nemen de planning namelijk door met hun studiecoach. De studiecoach heeft inzicht in de planning van zijn studenten en gaat met hen in gesprek over de haalbaarheid. Als student en studiecoach overeenstemming bereiken, maakt de studiecoach de planning definitief en is de student klaar voor zijn volgende periode.

Saxion maakte een mooie video over hoe studenten kunnen plannen met het Planbord.

Scalda, Landstede en Saxion Parttime School

Deze blog, waarin we lieten zien hoe studenten hun eigen studie plannen met het Planbord, is de laatste van drie manieren waarop studenten hun onderwijsactiviteiten plannen met behulp van Educator! Welke manier past het beste bij uw onderwijs? En waar zou het verder toegespitst kunnen worden op uw onderwijsinstelling? Als u nadenkt over het samenstellen van agenda’s met Educator, dan denken wij graag met u mee. U kunt altijd contact met ons opnemen via de contactpagina.

De blog over leeractiviteiten plannen bij Scalda teruglezen? Of de blog over individuele leerplannen bij Landstede? Veel leesplezier gewenst!

Sanne van 't Slot

Sanne kwam vers afgestudeerd in Communicatie uit het onderwijs en dook voor Educator in onderwijsthema's en technologische innovaties. Daar maakte ze content over als Content Marketeer.

More Posts - LinkedIn

Related Posts