Educator OER in Office365 portaal van ROC Friese Poort

Educator OER in Office365 portaal van ROC Friese Poort

Friese Poort
Logo ROC Friese Poort

In deze blog laten we u kennis maken met een van onze klanten: ROC Friese Poort. Deze MBO-school krijgt een Educator OER in hun Office365 portaal.

Wie is ROC Friese Poort? 

Het ROC dat in maart 2020 tijdens Skills The Finals 2020 13 medailles in de wacht sleepte, noemen wij met trots een nieuwe klant van Educator (MBO-Today)! ROC Friese Poort is een MBO-school met vestigingen in Dokkum, Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek en Urk (ROC Friese Poort). Zo’n 15.000 studenten volgen er beroepsonderwijs en ook bedrijven, instellingen en individuen kunnen opleidingen, cursussen en trainingen volgen bij ROC Friese Poort. Zo faciliteert de school een leven lang ontwikkelen (Leven lang ontwikkelen).

Waar staat ROC Friese Poort voor?

ROC Friese Poort wil haar studenten goed voorbereiden op de maatschappij. Dit doen ze onder andere door nauwe samenwerkingen met partners aan te gaan (Missie en waarden). Zo staat ROC Friese Poort altijd dichtbij de maatschappij en het werkveld. Een voordeel, omdat de onderwijsinstelling daardoor altijd voorop staat bij ontwikkelingen in het werkveld, ze verbonden zijn met de regio én hun onderwijs direct betekenisvol is voor studenten. Door te leren in de praktijk en op school ontwikkelen studenten van ROC Friese Poort zich tot betrokken en flexibele professionals (Voorop lopen bij het werkveld).

Hoe leren de studenten?

Het onderwijs van ROC Friese Poort is zo ingericht dat studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. Studenten volgen leerroutes die passen bij hun eigen talenten en drijfveren (Het beste uit jezelf halen). Met behulp van dat maatwerk krijgen studenten de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en erachter te komen waar hun kracht ligt. Hier krijgen studenten veel begeleiding in en ze werken ook veel samen met andere studenten. Je leert immers het meest als je dat samen doet, zegt ROC Friese Poort.

Waar gaan ROC Friese Poort en Educator mee aan de slag?

Met ingang van het schooljaar 2020 zullen onderwijskundigen van 15 verschillende domeinen het OER voor al hun opleidingen vastleggen in Educator. Om dat mogelijk te maken vertaalden we in de afgelopen periode de informatie uit het huidige OER naar een centraal deel en naar opleidingsspecifieke delen. Deze delen krijgen een online jasje in de huisstijl van ROC Friese Poort. Studenten en andere geïnteresseerden kunnen in het nieuwe schooljaar deze nieuwe versie bekijken. Dit is altijd de laatste versie én Educator OER wordt geïntegreerd in het Office365 portaal van ROC Friese Poort. Daardoor kunnen studenten direct naar het OER van hun opleiding doorklikken. 

Het examenplan legt ROC Friese Poort ook vast in Educator zodat presentatie ervan mogelijk is in het OER. Omdat ROC Friese Poort gebruik maakt van Eduarte als SIS, draagt een integratie van Educator naar Eduarte zorg voor het doorzetten van het juiste examenplan naar Eduarte. Dit is altijd de laatste versie. Deze versie is voor studenten beschikbaar via rocfriesepoortal.nl (digitale omgeving waar vandaan studenten alles wat ze nodig hebben voor hun studie kunnen bereiken).

Sanne van 't Slot

Sanne kwam vers afgestudeerd in Communicatie uit het onderwijs en dook voor Educator in onderwijsthema's en technologische innovaties. Daar maakte ze content over als Content Marketeer.

More Posts - LinkedIn

Related Posts