Educator Connected op de HO-link

Educator Connected op de HO-link

Aanstaande donderdag en vrijdag is het weer zover. Het jaarlijkse evenement voor het hoger onderwijs waar de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen rondom het onderwijs, studentenadministraties, onderwijslogistiek en Studielink aan bod komen. Het thema dit jaar? Connect!

Ook wij als Educator zijn aanwezig. We noemen ze graag en nodigen u graag uit om bij een van de sessies aanwezig te zijn.

14:15 – 15:00 | Sessieronde 2 | Connect met de student!

Thema Onderwijslogistiek
Sprekers Suzan Beuvink (Saxion)
Locatie Boston 19

“Hoe Saxion studentbeloften op het gebied van roosteren heeft geformuleerd en ze waarmaakt! Ergernis nummer één voor veel studenten én docenten op hogescholen: uitval, tussenuren en roosterwijzigingen. Al jarenlang scoort Saxion een klein zesje in de Nationale Studenten Enquête als het gaat om de tevredenheid van studenten over het rooster. Hoe is dat te veranderen? Begin bij het ophalen van studentwensen die de basis vormen voor het opstellen van studentbeloften. In deze sessie vertellen we meer over hoe we zijn gekomen tot de studentbeloften, hoe we aan het veranderen zijn, waar we tegenaan liepen tijdens de implementatie, hoe we dat ondersteund hebben met de juiste software en op welke wijze we vorm hebben gegeven aan een pilot voor de Saxion Parttime School.”
Aanvullende opmerking: Saxion vertelt het verhaal. De juiste software is hier uiteraard Educator. 🙂 

14:15 – 15:00 | Sessieronde 2 | Zes kenmerken van flexibel onderwijs

Thema Organisatie en administratie
Sprekers Roel Nicolai (Educator)
Locatie Cambridge 23

Een groot aantal hogescholen is aan de slag met de pilot flexibilisering. Over de as van deeltijdonderwijs worden vaste onderwijsprogramma’s losgelaten en worden in plaats daarvan leeruitkomsten vastgelegd en vertaald naar eenheden. In deze presentatie schetsen we zes kenmerken van dit flexibel onderwijs en geven aan hoe Educator dit in de praktijk ondersteunt.
Een voorproefje vindt u hier: https://www.educator.eu/6-kenmerken-flexibel-onderwijs-en-hoe-educator-ondersteunt/ 

15:10 – 15:55 | Sessieronde 3 | Flexstuderen (Ronde tafel)

Op 1 september 2017 start het experiment flexstuderen, een proef waarbij studenten in het voltijd hoger onderwijs per studiepunt kunnen gaan betalen. In deze ronde tafelsessie licht OCW het experiment toe samen met een vertegenwoordiger van de UvA, een van de deelnemende instellingen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.
Aanvullende opmerking: Ook Hogeschool Windesheim neemt deel aan dit experiment en zet Educator hiervoor in. Educator neemt deel aan dit gesprek.

En natuurlijk op de leveranciersmarkt…

Wilt u meer weten? of meer zien? Op de leveranciersmarkt zijn we beide dagen aanwezig. Kom dus gerust langs!

Dennis van Oeveren

Dennis werkt al ruim 25 jaar in het onderwijsveld met name op de vlakken onderwijslogistiek en de toepassing van techniek bij onderwijsprocessen. Dennis vervult binnen Educator de rol van consultant onderwijsinnovatie.​​​​​​​

More Posts - LinkedIn

Related Posts