E-day 2019

14 november 2019 vanaf 12:00 uur
Bekijk de terugblik!
Video Poster

Welkom op de Educator E-day 2019!

Donderdag 14 november organiseren wij de Educator E-day 2019, een middag vol ontwikkelingen, inspiratie en ideeën.

E-day staat voor Educator, Education en Idee!

Een middag om elkaar te inspireren en van elkaar te leren door ervaringen en ideeën te delen. Met een inspirerende keynote en interessante workshops waarin we samen met betrokkenen van onderwijsinstellingen de nieuwste ontwikkelingen rondom Educator en onderwijs delen.

De Educator E-day is een evenement voor geïnteresseerden die werken binnen onderwijsinstellingen en op zoek zijn naar onderwijsinspiratie.

Tijd: vanaf 12 uur, inclusief lunch
Locatie: onze thuislocatie Kasteel de Vanenburg in Putten

Programma

12:00 – 13:00 – Ontvangst met een lunch
13:00 – 13:45 – Start & introductie Educator
13:45 – 14:30 – Workshops ronde 1
14:30 – 15:00 – Pauze
15:00 – 15:45 – Workshops ronde 2
15:45 – 16:30 – Keynote
16:30 – Borrel

Hieronder leest u over de invulling van de workshops en keynote

Workshops & Keynote

Ronde 1

Curriculumontwikkeling met de vernieuwde Educator Onderwijscatalogus

In deze workshop staat het curriculumontwikkeling proces centraal. Hoe wordt het proces van curriculumontwikkeling binnen uw organisatie ondersteund en houden betrokkenen zicht op de voortgang daarin?
Afgelopen jaar heeft Educator in nauwe samenwerking met een tweetal onderwijsinstellingen (MBO en HO) gewerkt aan nieuwe innovaties binnen de Onderwijscatalogus. Vragen die de revu passeren:
Op welke wijze wordt het gehele proces van curriculumontwikkeling (van globaal naar uitdetaillering van een opleiding) ondersteund? Hoe werkt een curriculum verantwoordelijke (die zicht heeft op het geheel) samen met docenten / vakgroepen (die delen van het curriculum uitwerken)? En hoe maken studenten al keuzes vanuit de Onderwijscatalogus voor studieactiviteiten volgend jaar, terwijl deze activiteiten misschien nog niet volledig uitgewerkt zijn?
In 45 minuten duiken we in de mogelijkheden van de vernieuwde Educator Onderwijscatalogus.

Trefwoorden: Onderwijscatalogus, Curriculumontwikkeling

Ronde 2

Educator ontwikkelt: What’s new!

In deze workshop praat Jacob Maljaars (Product Owner bij Educator) u in 45 minuten bij over alle ontwikkelingen van het afgelopen jaar (en dat is best proppen!). Vanuit het perspectief van zowel het MBO als het HO komen er compleet nieuwe modulen, nieuwe functies en handigheidjes voorbij. Daarbij vergeten we de context natuurlijk niet. Duidelijk wordt welke processen ondersteund worden met deze nieuwe ontwikkelingen en hoe deze bijdragen aan het hogere doel: iedere student zijn eigen studieroute!

Trefwoorden: Ontwikkeling, Educator update, persoonlijke studieroute

Versimpel de Digitale Leer- en Werk Omgeving met Office365

Door alle mogelijkheden van tegenwoordig wordt de Digitale Leer- en Werk Omgeving (DLWO) steeds complexer. Dat moet simpeler kunnen. We helpen graag een handje door een aantal vragen rondom de DLWO te beantwoorden. Waaronder: Wat is een DLWO? Kan Educator onze ELO vervangen? En hoe werkt Educator samen met het populaire Office365? Ook gaan we in gesprek over hoe we die samenwerking in de toekomst nog meer kunnen ondersteunen en over nieuwe ideeën om de complexiteit van de huidige DLWO’s te verminderen. Roel Nicolai (Business Development & Consultant bij Educator) geeft deze workshop.

Alvast wat voorkennis opdoen over de Digitale Leer- en Werk Omgeving? Check de blog en download!

Trefwoorden: Office365, Digitale Leer- en Werk Omgeving (DLWO), SURF, Educator SIS en ELO, Volg- en Leerplatform, Portfolio

Keynote & Afsluiting: Werken vanuit de bedoeling!

Wat was ook alweer de bedoeling van ons onderwijs? En wat hebben we allemaal opgetuigd aan afspraken, regels en systemen om dat te laten lukken? En helpt dat dan ook werkelijk, of zit het ons soms in de weg? En zien we dat nog, of zijn we het vanzelfsprekend gaan vinden?

Hoe gaan we weer terug naar de bedoeling, in een cultuur van verantwoordelijkheid en helpende systemen? Hoe kijken we vooruit en geven we daar zelf richting aan?

Gebaseerd op de boeken Verdraaide Organisaties en Anders Vasthouden van Wouter Hart, neemt Thom Verheggen ons met een levendig verhaal mee in het werken vanuit de bedoeling. Thom Verheggen is auteur van ‘Ontmanagen voor managers’, maakt deel uit van het netwerk Verdraaide Organisaties en werkte mee aan het boek Anders Vasthouden.

 

(Ook) volgend jaar op de E-day aanwezig zijn?

Volg ons op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van aankomende evenementen!

Wilt u meer weten over wat een E-day van Educator inhoudt? Proef de sfeer van een E-day in deze blog of neem eens een kijkje op onze pagina’s over eerdere E-days: 2017, 2018, en 2019.