E-day 2018

= Educator = Education = Idee = 1 november 2018 13:00
Video Poster
Terugblik op de Educator E-day 2018!
Welkom op Educator E-day 2018!

Donderdag 1 november 2018 organiseren wij weer de E-day, een middag vol ontwikkelingen, inspiratie en ideeën.

E-day staat voor Educator, Education en Idee!

Een middag om elkaar te inspireren en van elkaar te leren door ervaringen en ideeën te delen. Met een inspirerende keynote en interessante workshops waarin we samen met betrokkenen van onderwijsinstellingen de nieuwste ontwikkelingen rondom Educator en onderwijs delen.

Tijd: vanaf 12 uur, inclusief lunch
Locatie: onze thuislocatie Kasteel de Vanenburg in Putten

Programma

12:00 – 13:00 – Ontvangst met een lunch
13:00 – 13:45 – Start & introductie Educator
13:45 – 14:30 – Workshops ronde 1
14:30 – 15:00 – Pauze
15:00 – 15:45 – Workshops ronde 2
15:45 – 16:30 – Keynote van Carlo Segers, voorzitter College van Bestuur Friesland College
16:30 – Borrel

Workshops

Wat Boer zoekt Vrouw met de Educator Leermeter te maken heeft

Boer zoekt Vrouw is hét datingprogramma voor boeren. Al acht seizoenen lang zoekt Boer zoekt Vrouw samen met een aantal vrijgezellen naar de liefde van hun leven. Met de ‘boer zoekt vrouw’ methode (leercyclus) werkt coach Yvonne Jaspers aan talentontwikkeling voor het aangaan van een kwalitatief duurzame relatie. Aan de hand van deze ‘methode’ is er wat ons betreft veel ruimte voor interactie over reflectie, feedback / forward, gepersonaliseerd leren en hoe de Educator Leermeter daarbij kan worden ingezet.

Proces: Studieloopbaanbegeleiding
Trefwoorden: ontwikkel- en coachgesprek, Leermeter, reflectieverslag, feedback en feedforward, rubrics, kwalificatiedossier, referentiekaders, 21st century skills, onderwijskundige visie/concept

Studiegids en OER beheerd en gepubliceerd met Educator

Diverse onderwijsinstellingen beheren en publiceren hun studiegids en onderwijs- en examenreglement in een online variant, ondersteund met de Educator studiegids.
Tijdens deze workshop zoomen we in op achterliggende de werkwijze, het proces en laten we zien hoe u met de Educator Studiegids eenvoudig een studiegids delen kunt aanmaken en beheren en hoe ‘zijn’ studiegids eenvoudig vindbaar is voor de student. Met voorbeelden uit de praktijk van onder andere Helicon Opleidingen met haar opleidingsgids, ROC A12 met haar st’OER en de studiegids van Landstede.

Proces: Ontwikkeling en beheer van studiegids / onderwijs- en examenregeling (OER)
Trefwoorden: Studiegids, onderwijs- en examenregeling, OER, Onderwijscatalogus, ST’OER, Opleidingsgids, Dynamische pagina’s

Student pakt regie bij praktijkroute

Bij diverse implementaties in zowel hoger als middelbaar beroepsonderwijs staat centraal hoe je de student regie geeft in het plannen van zijn studie. In deze workshop delen we de ontwikkelingen bij diverse Educatorimplementaties en gaan we dieper in op de ‘praktijkroute’ van het Friesland College. Bij de praktijkroute van het Friesland College is de student aan zet als het gaat om het plannen van zijn onderwijs. Studenten werken in de praktijk en worden daarin begeleid door hun coach. Met Educator maakt de student zijn weekplanning en schrijft de student zich in voor relevante werkplaatsen. Verantwoording hiervan wordt afgehandeld via docent en coach en rechtstreeks teruggekoppeld naar het SIS.

Proces: Intekenen, begeleiding, verantwoorden
Trefwoorden: Planning, Agenda, Kiezen, Flexibilisering van onderwijs, intekenen van geroosterde activiteiten, koppeling SIS, Verantwoording, Begeleiding, Praktijkroute

Op expeditie met Educator

In deze workshop nemen we je mee in de studentreis aan de hand van Educator. Van aanmelding tot diplomering. Onderwerpen als aanmelding, intake, studieplanning, begeleiding, stage en afstuderen, 1e en 2e lijnsbegeleiding passeren hierbij de revue. Deze sessie is met name geschikt voor iedereen die meer zicht wil krijgen in de werking van Educator als integrale applicatie en benieuwd is naar de samenhang.

Processen & Trefwoorden: Aanmelden, kernregistratie, Intake, studieplanning, individueel studieplan, voortgang, begeleiding, portfolio, diplomering