Breens Network breidt uit met overname Educator

Breens Network breidt uit met overname Educator

Logo Breens

Breens Network heeft softwareontwikkelaar Educator overgenomen. Met deze acquisitie versterkt Breens Network haar positie als aanbieder van een veilige en betrouwbare digitale leer- en werkomgeving (DLWO) in het onderwijs. Hierdoor kunnen studenten, medewerkers, docenten en bestuurders het beste resultaat halen uit hun digitale omgeving en persoonlijke ontwikkeling.

Logo Breens

Daarnaast wil Breens Network met de overname het aanbod van geïntegreerde digitale oplossingen ter verbetering van een ‘leven lang leren’ en persoonlijk onderwijs uitbreiden. Bovendien versterkt het de positie van Breens Network bij hun missie om het onderwijs te ontzorgen. Dit doen zij door het bieden van ondersteuning bij hun digitale transformatie naar een veilige digitale leer- en werkomgeving.

Breens Network als vernieuwer in het onderwijs

Breens Network is initieel ontstaan vanuit de drang om het Nederlandse onderwijs te vernieuwen met bewezen en nieuwe technologieën. Generaties leerlingen, docenten, management en bestuurders ervaren de omslag naar fysiek én digitaal. Dit vindt plaats in een dynamische omgeving waar voortgaande professionalisering, gepersonaliseerd leren vanuit de Cloud, maar ook veiligheid en privacy steeds meer gemanaged moeten worden. Tegelijkertijd zijn er ook uitdagingen door lerarentekort, de hoge werkdruk en te volle klassen.

Breens Network, de nieuwe naam voor Kofschip Groep, is een Nederlandse EdTech-organisatie gecommitteerd aan onderwijs. Met als doel klanten te ondersteunen bij digitale transformatie. Om zo de effectiviteit, kwaliteit van de output, (kosten) efficiëntie en flexibiliteit van hun organisaties te vergroten.

Breens Network is ontstaan vanuit de drang om te vernieuwen met bewezen en nieuwe technologieën. Met SLBdiensten, IT-Workz, Slim.nl, MBOwebshop.nl, Slimindeklas.nl, Breens.nl exploiteert ze een herkenbaar en onderscheidend merkenportfolio. Samen bedienen ze meer dan een miljoen leerlingen, negentig duizend leraren, veertig duizend medewerkers en vrijwel alle scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Dit langs vier thema’s: Digitale werk- (en leer) omgeving, Cloud migratie & management, IT security en Business Intelligence-data-apps. In totaal werken er 160 gedreven professionals. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie, zie www.breensnetwork.nl.

Educator als ontwikkelaar van software voor persoonlijk onderwijs

Educator ontwikkelt softwaretoepassingen voor onderwijs en de decentrale overheid. Hiermee draagt Educator bij aan goed georganiseerd onderwijs en effectieve begeleiding. Zo vergroot ze al sinds 2005 de mogelijkheden voor persoonlijk onderwijs. Educator ontwikkelt en beheert hierbij op een betrouwbare en consistente manier software. Haar ambitie is daarbij om daarmee de basisprocessen van haar klanten continu te verbeteren en te innoveren. Educator behoort tot de meest innovatieve Nederlandse softwareontwikkelaars in de onderwijs- en zorgmarkt en de markt van de decentrale overheid.

Voor Educator betekent toetreding tot Breens Network betere groeimogelijkheden en een verbreding binnen de Digitale werk- en leeromgeving. “Onze oplossingen voor het onderwijs zoals het studenteninformatiesysteem, de onderwijscatalogus en studiegids vormen een uitstekende aanvulling op het aanbod van Breens Network. Samen kunnen we onze positie op de markt voor een Digitale werk- en leeromgeving verder verstevigen. Bovendien kunnen we de verdere innovatie van onze oplossingen, samen met onze klanten, versnellen en biedt de breedte van Breens Network continuïteit naar onze klanten. Dit is een heel positieve ontwikkeling voor de klanten en medewerkers van Educator”, zo stelt Jan Jaap Kanis, directeur van Educator. “Eén van de grote uitdagingen waar het onderwijs voor staat is het adequaat, pro-actief en flexibel kunnen inspelen op behoeftes van de student. Dat vereist niet alleen een sterke gesprekspartner op inhoud maar ook een partner die kennisdeling en samenwerking tot stand brengt”.

Duizenden studenten en medewerkers in het voortgezet, middelbaar, hoger en particulier onderwijs gebruiken dagelijks Educator. Zo brengt het Student Informatie Systeem (SIS) voor student, begeleider en andere betrokkenen de groei in bekwaamheids- en competentieontwikkeling in beeld. En maakt Educator het ontwerpen, vastleggen en publiceren van onderwijs eenvoudig mogelijk met de Herontwerptool, Onderwijscatalogus en Studiegids.

Dennis van Oeveren

Dennis werkt al ruim 25 jaar in het onderwijsveld met name op de vlakken onderwijslogistiek en de toepassing van techniek bij onderwijsprocessen. Dennis vervult binnen Educator de rol van consultant onderwijsinnovatie.​​​​​​​

More Posts - LinkedIn

Related Posts