Een SIS en ELO met Educator: TCMA doet het

Een SIS en ELO met Educator: TCMA doet het

In deze blog vertellen wij over een SIS voor het particulier onderwijs. Ook maakt u kennis met een van onze klanten: de Traditional Chinese Medicine Academie in Amsterdam. Deze particuliere onderwijsinstelling maakt gebruik van Educator in de vorm van een student informatiesysteem (SIS) en een elektronische leeromgeving (ELO).

Wie is TCMA?

De Traditional Chinese Medicine Academie (TCMA) in Amsterdam biedt haar studenten een inwijding in de traditionele Chinese geneeskunde. Met de 3-jarige opleiding Acupunctuur leren studenten tijdens les-weekenden en stages deze geneeskunst beheersen. De praktijk van acupunctuur staat tijdens de opleiding zoveel mogelijk centraal. Doordat de docenten allemaal HBO-didactisch geschoold zijn en allemaal een eigen acupunctuurpraktijk hebben staan ze dichtbij de praktijk. Daardoor hebben de docenten veel ervaring die ze meenemen naar de lessen. Voor studenten zonder medische vooropleiding biedt TCMA ook de vooropleiding Medische Basis Kennis van een jaar aan.

Wat is de schaal waarop TCMA werkt?

De groep met acupunctuur-studenten is per jaargang maximaal 36 mensen groot. Zo blijft er voor TCMA genoeg ruimte om alle studenten te leren kennen en persoonlijke aandacht centraal te stellen. Dit is belangrijk voor TCMA, omdat zij de acupunctuuropleiding ziet als een traject van persoonlijke ontwikkeling. De praktijklessen bestaan uit kleine groepen van 8 studenten. 

Hoe werkt TCMA?

Bij TCMA is de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de studenten erg belangrijk. Daarom wil TCMA haar studenten zo goed mogelijk volgen en begeleiden. Dit maken ze mogelijk door te werken met kleine groepen, en door ondersteunende systemen in huis te halen die bij hun visie passen. In 2018 was TCMA op zoek naar een programma om hun opleiding nog strakker vorm te geven en de prestaties van studenten te kunnen volgen. Hierin vonden ze Educator als partner. 

Welke rol speelt Educator hierbij?

Het Educator SIS wordt ingezet van aanmelding tot diplomering. Studenten die zich aanmelden via de website worden rechtstreeks verwerkt in de aanmeld- en inschrijfmodules. Elke student heeft toegang tot zijn studieplan waarin hij zijn persoonlijk plan ziet inclusief resultaten.
Docenten leggen resultaten vast en diploma’s worden met het Educator SIS gegenereerd. De onderwijscatalogus wordt gebruikt om modules vast te leggen inclusief studiematerialen. Daarmee gebruikt TCMA het Educator SIS om studenten te volgen en bovendien als elektronische leeromgeving (ELO). De ELO stelt docenten in staat om allerlei soorten materiaal te delen met studenten. Elke student kan daar eenvoudig bij vanuit de studieactiviteiten waar hij aan deelneemt.

Is een ELO met Educator mogelijk?

Benieuwd hoe onderwijsinstellingen met Educator een ELO opbouwen? U leest over de mogelijkheden in de gratis download ELO met Educator & Office365.

SIS voor het particulier onderwijs

Meer weten over een SIS voor het particulier onderwijs? Roel Nicolai (Business Development, Consultant – 0341 745 900, rnicolai@educator.eu) helpt u graag!

Sanne van 't Slot

Sanne kwam vers afgestudeerd in Communicatie uit het onderwijs en dook voor Educator in onderwijsthema's en technologische innovaties. Daar maakte ze content over als Content Marketeer.

More Posts - LinkedIn

Related Posts