Educator Studiegids:

Tijdbesparend, uniform
en op 1 plek: Online!

Rondleiding door de Studiegids

Webinar over het Online Opstellen van Studiegidsen

Tijdens dit webinar laten we u zien hoe u de Studiegids kunt maken en beheren. Leer hoe studenten makkelijk de informatie vinden die zij nodig hebben. Én stel al uw vragen! Kijkt u live mee op 3 december of checkt u later in?

macbook Slider
 • App Slide
 • App Slide
 • App Slide
 • App Slide

Online, uniform en tijdbesparend

De Educator Studiegids is een online instrument om uw studiegids en Onderwijs- en Examen Reglement (OER) vast te leggen en te presenteren aan studenten.
Met de kwaliteit van standaard software, maar de insteek van een maatwerk oplossing: uw visuele vormgeving en aangepast op uw tekstuele vormgeving. En bovendien integraal onderdeel van uw applicatielandschap.

Geen dubbel werk meer: Ieder zijn ding

Teksten voor de studiegids worden centraal worden opgesteld, per locatie, sector of domein en per opleiding. Met de Educator Studiegids schrijft elke verantwoordelijke zijn eigen teksten. Alle teksten komen samen in de juiste studiegids. Een foutje of wijziging achteraf? Komt de Minister met een wijziging? Met de Educator Studiegids kunt u deze wijziging op één plaats doorvoeren. Dit wordt direct in alle studiegidsen verwerkt!

Zicht op voortgang en kwaliteit

Krijg eenvoudig inzicht in de voortgang van de totstandkoming van de studiegidsen voor uw opleidingen. Met een druk op de knop weet u welke studiegidsen nog aandacht behoeven. De ingebouwde workflow ondersteuning t.b.v. van het vaststellingsproces helpt daarbij. Door de uniforme opzet heeft u snel inzicht in de kwaliteit van de aangemaakte gidsen. Bovendien is knip-en-plak werk beperkt doordat teksten worden hergebruikt.

De Educator Studiegids iets voor u?

Wanneer u zich herkent in onderstaande punten, is het zeker de moeite waard om u verder in de Educator Studiegids te verdiepen:

 • Een groot aantal mensen binnen uw onderwijsorganisatie is betrokken bij de totstandkoming van de studiegidsen.
 • Er wordt veel gebruik gemaakt van Office (Excel, Word) documenten in de totstandkoming van de studiegidsen. Knip-en-plak werk kost veel tijd. Er zijn tal van versies in omloop en centraal vastgestelde teksten worden verkeerd aangepast, wat o.a. risico’s met zich meebrengt met betrekking tot de juridische status van de studiegidsen.
 • Uw huidige studiegidsen is een verzameling van teksten waarvan het eigenaarschap op verschillende plekken in uw organisatie ligt. Er zijn centraal geschreven teksten, teksten specifiek voor een locatie, domein of sector en opleiding.
 • De totstandkoming van de studiegidsen kost uw organisatie veel tijd.
 • Regelmatig krijgt u te maken met wijzigingen achteraf en gedurende het proces van de totstandkoming, die vervolgens in alle studiegidsen moeten worden aangepast. Bijvoorbeeld wijzigingen vanwege herziene wettelijke kaders.
 • Binnen uw organisatie worden studiegidsen in een brede diversiteit in opzet en vormgeving aangeboden, terwijl u juist uniformiteit wenst.

Hieronder vindt u vier voorbeelden van Educator Studiegidsen die u laten zien hoe het ook kan!

Ook wel bekend als…

Opleidingsgids, studiewijzer, studiegids, ST-OER, Onderwijs- en Examen Reglement (OER)

In de praktijk bestaan er verschillende benamingen voor wat wij de studiegids noemen. Met de Educator Studiegids zijn onderwijsinstellingen in staat om opleidingsinformatie te combineren met centrale, sector- of domeinspecifieke informatie. In het vervolg gebruiken we de benaming studiegids.

Online toegang via uw portal, ELO of SIS

De Educator Studiegids is eenvoudig te integreren binnen uw applicatielandschap. U ontsluit de Educator Studiegids eenvoudig op de centrale plek voor uw studenten zoals uw portal, ELO of SIS. Of via het Educator Studentinformatiesysteem zelf natuurlijk. De student krijgt automatisch de juiste studiegids te zien.

Zo ontsluit ROC A12 de st’OER (Studiegids en Onderwijs- en examenregeling of OER) via het Office 365 portaal. De juiste crebo / leerweg / cohort wordt meegegeven zodat de student direct de juiste st’OER ziet voor zijn opleiding.

Moderne technologie

Educator is een cloudoplossing, ontwikkeld op basis van moderne en bewezen open source technologie. Educator werkt met alle moderne browsers volledig responsive en koppelt met behulp van moderne technieken. Lees meer over de onderliggende techniek of download de whitepaper.

In minder dan een uur een studiegids vastgelegd?

Een ROC stelde als doel dat een st’oer verantwoordelijke in minder dan een uur een studiegids moest kunnen vastleggen per opleiding. Dat doel werd bij de realisatie behaald.

Met de Educator Studiegids bespaart u tijd. Dat komt door generieke teksten die u maar een keer hoeft te schrijven. Ook is er geen knip-en-plak werk meer nodig. Wijzigingen in studiegidsen doorvoeren gaat gemakkelijk online.

Hoeveel tijd kost het opzoeken van juiste versies, het opmaken of het knippen en plakken van een studiegids bij uw onderwijsorganisatie? Bereken het met uw eigen businesscase:

imac Slider
 • App Slide

Onderwijsorganisaties met de Educator Studiegids

Educator is volwassen en bewezen en wordt dagelijks door duizenden studenten en medewerkers van onder andere onderstaande onderwijsinstellingen gebruikt. Educator wordt ingezet in het voortgezet, middelbaar, hoger en particulier onderwijs.

Blogs over de Studiegids

Geïnteresseerd in een demonstratie?